Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jets, Falcons, Dolphins en Jaguars naar Londen in 2021

Komend seizoen gaat de National Football League weer wedstrijden afwerken in Londen. Het gaat slechts om twee duels, tussen de New York Jets en de Atlanta Falcons, en de Miami Dolphins en de Jacksonville Jaguars.

De wedstrijden worden respectievelijk op 10 en 17 oktober gespeeld in het Tottenham Hotspur Stadion in het noorden van de Engelse hoofdstad. In 2019 werden voor het eerst NFL-wedstrijden gehouden in het voetbalstadion. In de jaren daarvoor werden de duels afgewerkt op Wembley, het nationale voetbalstadion, en Twickenham, het nationale rugbystadion.

Het nieuws werd woensdag, in aanloop naar de onthulling van het volledige seizoensschema, duidelijk. Sinds 2007 werkt de NFL meerdere wedstrijden buiten de Amerikaanse landsgrenzen af om de sport ook in het buitenland te laten groeien. Eerst gebeurde dat alleen in Londen, maar sinds 2016 ook in het Estadio Azteca in Mexico-Stad. Over wedstrijden in laatstgenoemde plaats zijn geen details bekendgemaakt.

Vorig jaar konden de wedstrijden in de ‘NFL International Series’ geen doorgang vinden in verband met de coronapandemie. Dit jaar gokt de league er dus op dat dit in oktober wel weer mogelijk moet zijn. Eerder liet de NFL al weten dat ze verwacht komend seizoen elke wedstrijd in een vol stadion te kunnen laten plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *