Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Speelschema komend NFL-seizoen vol krakers

Komend seizoen staan er een aantal interessante ontmoetingen tussen quarterbacks op het programma in de National Football League, net als een gebruikelijke hoeveelheid krakers. Dat bleek woensdagnacht, toen het volledige speelschema – met zoals aangekondigd zeventien reguliere wedstrijden voor elk team – wereldkundig gemaakt werd.

In speelronde één, op 9 september, wordt het seizoen afgetrapt met zoals gebruikelijk een thusiwedstrijd voor de regerend Super Bowl-kampioen. De Tampa Bay Buccaneers treden aan tegen de Dallas Cowboys. Verder opent het seizoen met onder meer match-ups tussen de Kansas City Chiefs en Cleveland Browns en de New Orleans Saints en de Green Bay Packers. Ook saillant: Carolina Panthers quarterback Sam Darnold mag in de eerste wedstrijd aantreden tegen New York Jets, de club die hem dit offseason liet gaan.

Bij de Jets moet pick #2, Zach Wilson, zich gaan bewijzen, en dat mag hij ondermeer gaan doen tegen pick #1 van vorig jaar, Joe Burrow. In New York treffen de Jets de Cincinnati Bengals in week 7. En de Bengals gaan het komend seizoen niet alleen opnemen tegen de tweede keus, maar ook tegen de nummer één: de Jacksonville Jaguars moeten al in week vier naar Cincinnati, voor een fascinerende strijd tussen twee first overall picks. Op Sinterklaasavond staan de Bengals dan ook nog eens tegenover de Los Angeles Chargers van Justin Herbert, de quarterback die vorig seizoen eveneens rookie was en veel indruk maakte in LA.

Zoals gebruikelijk wordt er in de NFL ook op Thanksgiving gespeeld. Traditiegetrouw spelen in ieder geval de Detroit Lions en de Dallas Cowboys die dag thuis, en zo ook nu. De Lions krijgen divisiegenoot Chicago Bears op bezoek, terwijl de Cowboys het gaan opnemen tegen de Las Vegas Raiders. Om het Thanksgiving-schema nog wat op te fleuren is de derde wedstrijd op 25 november een duel tussen de New Orleans Saints en de Buffalo Bills.

Ook op Eerste Kerstdag zijn er dit jaar weer twee wedstrijden als excuus te gebruiken om de schoonfamilie te ontlopen. De Cleveland Browns gaan op bezoek bij de Green Bay Packers, waarna de Arizona Cardinals thuis de strijd aan binden met de Indianapolis Colts.

Het belooft dus een fantastisch seizoen te gaan worden, in volle stadions, met twee wedstrijden in Londen – en dan hebben we krakers als Bucs @ Patriots, Bills @ Chiefs, Jared Goff @ Matthew Stafford en elke match-up in de NFC West nog niet eens benoemd. Wat er ook gebeurt, op het vernieuwde Gridiron.nl vind je altijd het laatste nieuws en alles wat je moet weten over je favoriete sport!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *