Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

ELF-persconferentie is knotsgek marketingpraatje, onderbroken door parachutesprong

De European League of Football heeft woensdag een persconferentie gegeven over de staat van de competitie, die komend weekend eindelijk gaat beginnen. De volledig Duitstalige persconferentie was online te volgen, maar voor wie hem gemist heeft of de taal niet machtig is volgt hier een korte impressie.

Drie mannen op een ogenschijnlijk willekeurig dak in Hamburg, aan een nét te krappe tafel met chipszakjes en nootjes van de sponsoren. Dat is hoe de persconferentie van de European League of Football begint. De mannen in kwestie zijn CEO Zeljko Karajica, de grote aanjager en commissioner Patrick Esume en hoofd van mediapartner Ran.de, Alex Rösner.

De drie lijken vooral erg trots op wat ze hebben neergezet – niet geheel onterecht natuurlijk. ,,Twee weken geleden was het zelfs moeilijk geweest om wedstrijden te spelen in verband met de coronamaatregelen. We hebben driekwart jaar of langer in lockdown gezeten en tóch hebben we een competitie op weten te zetten. Het was een logistiek meesterwerk om in zes maanden deze liga uit de grond te stampen’’ geeft Karajica aan.

Patrick Esume, als commissioner hét gezicht van de ELF, is in ieder geval vol vertrouwen over de competitie. ,,Deze liga gaat vanaf het begin dé Europese topcompetitie zijn. En we zijn druk bezig om van noord tot zuid en van west tot oost meer teams toe te voegen aan onze league.’’ Hij bevestigt ook alvast een nieuwe deelnemer voor volgend jaar. ,,Eén speelstad kan ik alvast bekend maken, dat is Londen. Daar speelt een topteam in een stad die bekend is met American football, en we willen dat team al in 2022 toevoegen aan de ELF.’’

Alle wedstrijden in de competitie zijn in ieder geval live te zien via mediapartners in Duitsland en Spanje, via streamingservices en via de ELF Season Pass. ,,Het was een duidelijke keuze om alle wedstrijden live uit te zenden. Het is altijd lastig om publiek te binden in de beginfase van een nieuwe sportcompetitie en daarom hebben we er ook voor gekozen om niet hier en daar een wedstrijd uit te zenden en pas de halve finales volledig te coveren, maar álles live bij de mensen te brengen’’ vertelt Alex Rösner, hoofd van Ran.de, dat ook al jaren NFL-wedstrijden uitzendt in Duitsland.

Maar mensen hoeven de wedstrijden niet alleen maar op tv te kijken. Karajica: ,,Het kan zijn dat er bij de start van de competitie nog stadions zijn waar helemaal geen fans mogen zijn, maar in Hamburg kunnen we in ieder geval achtduizend toeschouwers binnenlaten. En we hebben vertrouwen dat we die tickets ook allemaal gaan verkopen, gezien de eerdere run op tickets die we al gezien hebben.’’

Vervolgens gaat Esume desgevraagd nog alle acht teams bij langs en noemt ze stuk voor stuk ‘het meest professionele team in de league’. ,,Als je mij vraagt wie de favoriet is, dan durf ik dat echt niet te zeggen. Veel spelers hebben weliswaar anderhalf jaar geen football gespeeld, maar we hebben gezien hoe een NFL-seizoen met een ernstig verkorte voorbereiding allerlei records wist te breken. We hebben vertrouwen dat ook wij een goed seizoen neer kunnen zetten.’’

Ineens wordt de persconferentie dan afgebroken en sommeert de presentatrice Patrick Esume om zich naar een nog hoger dak te begeven. Wat blijkt: een parachutespringer is met de officiële wedstrijdbal onderweg naar het dak, waar ook beoogde Hamburg-sterspeler Kasim Edebali zich bevindt. Tragisch genoeg mist de springer het dak volledig en lijkt hij het Hamburgse verkeer in te storten, maar even later komt hij vrolijk het dak op gewandeld en onthult hij de American football waarmee gespeeld gaat worden.

Met alle onthullingen achter de rug kunnen we ons gaan opmaken voor de langverwachte seizoensstart. Zaterdag begint de competitie met de wedstrijden Wroclaw Panthers – Cologne Centurions en Barcelona Dragons – Stuttgart Surge, waarna zondag de kraker Hamburg Sea Devils – Frankfurt Galaxy op het programma staat en het eerste speelweekend wordt afgesloten met Berlin Thunder – Leipzig Kings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *