Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst reguliere NFL-wedstrijden te organiseren. Medio juni heeft de footballbond een bid book proces opgestart om mogelijke Duitse teams te identificeren.

Duitsland heeft een grote fanbase. Je hoeft maar naar de successen van NFL Europe te kijken om te achterhalen waar een NFL-team het best tot z’n recht komt. Frankfurt Galaxy trok in de hoogtijdagen van de Europese league circa 40.000 bezoekers gemiddeld en Rhein Fire (uit Düsseldorf) zat daar met 35k bezoekers niet ver achter.

De strategie komt uit de koker van Brett Gosper, de man die verantwoordelijk is voor de UK en voor Europa. Hij nam het stokje ongeveer twee maanden geleden over van Alistair Kirkwood. Onder Kirkwood werden grote successen in Londen geboekt. 28 wedstrijden werden er sinds 2007 georganiseerd, verspreid over drie venues.

Duitsland is een sterke economie en heeft een verleden. Bovendien zijn de NFL-kijkcijfers sinds 2017 met circa 20% gestegen. Volgens Gosper is Duitsland ook een leading markt als je kijkt naar NFL-fanshop verkopen en afname van het populaire videospel Madden.

Foto: Hans de Wolff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *