Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

AFBN-competities eind september van start

De competities van de American Football Bond Nederland moeten eind september weer gaan beginnen, als het aan de bond zelf ligt. Dat bevestigt het wedstrijdsecretariaat van de AFBN tegenover Gridiron.nl.

Als die plannen doorgaan kunnen we ons gaan opmaken voor de eerste officiële wedstrijden onder de AFBN-vlag in ruim twee jaar tijd, toen de Amsterdam Crusaders hun twintigste landstitel in de wacht sleepten met een 37-7 overwinning op de Lelystad Commanders.

Afgezien van een mislukte herstart in het afgelopen najaar is die Tulip Bowl het laatste American football geweest dat in Nederland op wedstrijdniveau op werd gevoerd. Die gepoogde herstart, een klein jaar geleden, draaide uit op een fiasco, nadat de coronamaatregelen op het laatste moment opnieuw werden aangescherpt. In de Eerste Divisie werd slechts één duel gespeeld, terwijl de Eredivisie überhaupt niet aan spelen toekwam.

De Eredivisieclubs lijken de coronacrisis door te zijn gekomen, dus die kunnen we met potlood vast opschrijven. Hoe de eerste divisie er precies uit gaat zien zal in de komende tijd blijken. De teams hebben tot 1 augustus de tijd om zich voor de competitie in te schrijven en krijgen daar binnenkort communicatie over. Hierna gaat de bond zich beraden over het speelschema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *