Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vier gescheurde Achillespezen in zes minuten

De Saskatchewan Roughriders mogen de trainingsmethoden wel eens tegen het licht houden. De formatie, die door COVID-restricties onlangs weer de trainingen opstartte na een lange periode van inactiviteit, zag vier spelers naar de grond gaan met gescheurde Achillespezen. Bizar maar waar: de vier blessures stapelden zich in zes minuten op elkaar.

Larry Dean, Nelson Lokombo, Freddie Bishop and Jonathan Femi-Cole vielen allen ten prooi aan het blessurespook door één specifieke oefening. Door de coronarestricties waren er tijdens de blessuregolf geen trainers of medici aanwezig. De vier spelers waren bezig aan de derde trainingsdag, nadat ze eerder een week in quarantaine waren gegaan om er zeker van te zijn dat ze het virus niet met zich mee droegen.

De trainingen waren erop gericht om de spelers stukje bij beetje weer klaar te maken voor een rigide footballperiode met full-contact american football. De staf van Saskatchewan evalueert de blessures om te kijken of ze toch niet minder hard van stapel moeten lopen. Hoofdcoach Craig Dickenson beaamt dat de blessures een tegenslag vormen: ,,Het team is nog een beetje in shock. We moeten ons hier echter doorheen worstelen en zorgen dat we klaar staan voor de jongens. Ik wil dat ze weten dat we er alles aan doen om ze weer gezond op het veld te krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *