Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philip Rivers houdt deur naar terugkeer op kier

NFL-quarterback Philip Rivers wil een eventuele terugkeer als professioneel footballer niet helemaal uitsluiten. De 39-jarige Rivers, die naam maakte bij de Chargers, maakte eerder dit jaar bekend dat zijn carrière ten einde was, maar lijkt daar nu enigszins op terug te komen. ,,Ik ben er nog altijd klaar voor’’.

Zeventien seizoenen speelde Rivers in de NFL. In 2004 werd hij in de eerste ronde als vierde gedraft, door de San Diego Chargers. Die club bleef hij zestien jaar trouw en hoewel hij ze nooit naar een conference championship wist te leiden, mocht hij maar liefst negen keer naar de Pro Bowl. In 2008 gooide hij de meeste touchdowns van iedereen.

Na het seizoen 2019 kwam er geen nieuw contract meer voor Rivers bij de franchise die inmiddels naar Los Angeles is verhuisd. De Indianapolis Colts zagen echter nog wel heil in zijn capaciteiten en boden hem een éénjarig contract aan. Daarin liet hij nog één keer zien wat hij waard is met een prima seizoen, en met 24 touchdowns en een passer rating van 68.0 bracht hij de Colts naar de wildcardronde, waarin de Buffalo Bills een maatje te groot waren. In de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen gooide hij zijn 421ste touchdown en nam hij de vijfde plaats in die all-time ranking over van Dan Marino, om alleen de állergrootsten nog voor zich te dulden.

In januari van dit jaar besloot Rivers dat het er voor hem opzat in de National Football League, maar zijn cleats heeft hij nog niet weggedaan. ,,Ik ben er nog niet helemaal, maar ik ben weer druk aan het liften en aan het hardlopen. Ik wil er gewoon klaar voor zijn. Voor de duidelijkheid, ik verwacht niet dat ik in december of januari in de NFL speel, maar uitsluiten wil ik het niet.’’

Foto: ProShots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *