Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

AFBN-noodklok over scheidsrechters

De AFBN-competitie gaat naar verluidt eind september weer van start. Als het de American Football Bond Nederland in ieder geval lukt om voldoende scheidsrechters op de been te krijgen. De AFBN schreef een bericht naar de besturen waarin het oproept aspirant-scheidsrechters in te schrijven voor een scheidsrechterscursus.

De AFBN geeft in het schrijven aan dat alle verenigingen hebben gereageerd op de inschrijvingsmail, maar dat niet alle verenigingen een scheidsrechter hebben opgegeven. 

Tijdens de ALV is afgesproken dat komend seizoen ieder vereniging naar het verplichte aantal (1 per tackleteam) ook een nieuwe scheidsrechter zou leveren. “Helaas zijn veel scheidsrechters gestopt en nieuwe aanwas is dus zeer gewenst,” aldus de e-mail. De scheidsrechters moeten regelmatig beschikbaar zijn, anders ‘gaan we het niet redden met het competitieschema’. 

Op zaterdag 28 augustus en zondag 5 september worden in Zoetermeer cursussen gehouden. Cursisten moeten voor 21 augustus worden aangemeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *