Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL preseason: rookie QBs

Tijdens de afgelopen NFL Draft werden voor het eerst in de geschiedenis drie quarterbacks gekozen met de eerste drie picks. In totaal gingen vijf spelverdelers in de eerste ronde van het Draft Board. Afgelopen speelronde kwamen ze allemaal in actie.

Van alle quarterbacks gekozen in de eerste ronde maakte Justin Fields de meeste impact op zijn team. De quarterback had een passer rating van 106.9 en gooide 14 van zijn 20 passes raak, waaronder een touchdown op Jesse James. Daarnaast Fields ook nog een tweede score door zelf vanuit 8 yards de endzone binnen te stappen. Het spel van de spelverdeler dwong zelfs NBA-basketballer LeBron James ertoe een social media post te wijden aan de QB.


First overall pick Trevor Lawrence ging met Jacksonville Jaguars onderuit tegen Cleveland Browns. De avond begon ruw voor Lawrence, want op zijn eerste passing play kreeg hij een sack te verduren. Lawrence zou nog een keer gesacked worden en kreeg geen punten op het bord voor Duval. Lawrence gooide 6 van zijn 9 ballen raak, maar drie van die passes waren low-risk throws naar de running back. Lawrence leek bij een paar plays besluitloos en niet al zijn ballen waren lekker geplaatst.

Tweede overall pick Zach Wilson van de New York Jets bezorgde zijn ploeg in twee series een fieldgoal. Wilson was 6 van 9 passes zuiver voor 63 yards. Twee van de passes waren verkeerd getimed, terwijl de derde mislukte pass tot stand kwam, omdat Wilson in de mangel werd genomen. De completions van Wilson zagen er goed uit, waaronder een vrij complexe throw over het midden.

Trey Lance kreeg in beperkte speeltijd het roer in handen van de San Francisco 49ers. Lance steelde op zijn tweede pass van de avond de show door een 80-yard touchdown pass te gooien naar Trent Sherfield. “Lance had een paar goede plays, maar ook een paar slechte,” zo liet hoofdcoach Kyle Shanahan weten. Lance werd overigens niet geholpen door zijn receivers, die enkele cruciale drops hadden.

Een cruciale drop zorgde er ook voor dat quarterback Mac Jones van de New England Patriots geen touchdown pass achter de naam kreeg. Jones kreeg de meeste speeltijd van alle first round draft picks en stelde niet teleur. Met enkele fraaie passes liet hij zijn waarom Bill Belichick hem in de NFL Draft koos. Qua poise, standing tall en release deed het sommigen in het publiek wellicht zelfs even herinneren aan de vervlogen tijden met Tom Brady aan het roer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *