Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Schema Eerste Divisie niet helemaal af

De eerste divisie bestaat aankomend seizoen uit zeven teams en dat zorgt voor een merkwaardig seizoenschema.

De eerste divisie bestaat dit seizoen uit oude en nieuwe teams. Vaste namen als Maastricht Wildcats en Den Haag Raiders zijn ook dit seizoen van de partij en worden aangevuld door (recent) in de problemen geraakte Eredivisieteams Utrecht Dominators en Lightning Leiden.

De eerste divisie bestaat verder uit twee combiteams en een nieuwkomer. Nijmegen Pirates en Alphen Eagles vormen dit jaar de Parrots en Tilburg, Spijkenisse en Eindhoven hebben een combiteam Krakens (voorheen: Predators). West-Frisian Outlaws deed in maart 2020 voor het eerst mee aan de competitie, maar door corona mag dat debuut geen naam hebben. In september kunnen ze opnieuw aan de bak.

Het seizoenschema is complex en tevens interessant. Het wedstrijdsecretariaat zegt hierover: ,,Door te weinig weekenden en zeven teams krijg je een bijzondere uitdaging om die spelers iets aan te bieden.”

Het resultaat is een competitie met zes wedstrijden. Ieder team speelt dus één keer tegen elke tegenstander uit de divisie. Daarna volgen er nog drie wedstrijden die nu nog niet bekend zijn, maar op ranking worden ingedeeld. Uiteindelijk moet dit op 29 mei uitmonden in een ranking, waarbij de teams strijden om de play-offs.

De eerste ronde van de Eerste Divisie start al op 12 september. De Parrots krijgen een zware klus door het thuisfront te verdedigen tegen Den Haag Raiders, hetzelfde geldt voor Utrecht Dominators. De Dominators zijn gastheer van Maastricht Wildcats. West Frisian Outlaws speelt de eerste competitieronde ‘on own turf’ tegen Leiden.

De Krakens (voorheen: Predators) komen op 26 september voor het eerst in actie. Zij spelen dan een uitwedstrijd tegen het combiteam Parrots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *