Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Trubisky beter dan opvolgers in Chicago

Mitch Trubisky heeft bij zijn terugkeer naar Soldier Field enigszins zijn gram gehaald. De quarterback, die afgelopen seizoen moest toezien hoe de Chicago Bears de optie in zijn contract niet verlengde, was in het oefenduel tegen zijn oude team scherp voor zijn nieuwe werkgever Buffalo Bills.

Zijn spel moet hem tot tevredenheid hebben gestemd, zeker omdat zijn opvolgers in Chicago op een fluitconcert werden getrakteerd. Beoogde starter Andy Dalton wist tegen de Bills niet te overtuigen en rookie Justin Fields, die vorige week nog de show stal, werd behoorlijk opgejaagd. Uiteindelijk verloor Chicago Bears in eigen huis met 15-41 van de Bills.

Tribusky leidde de Bills naar vier touchdowns en gooide hierbij zelf één touchdown-pass en nog eens 221 yards. “Ik wilde hier persé goed spelen,” gaf Trubisky aan in een interview met de Chicago Herald Tribune. “Ik wist dat er mensen over gingen praten en het wilde hypen, dus voor mij was het belangrijk om te laten zien dat ik dit team kan leiden. Ook tegenover mijn eigen teamgenoten.”

Dalton en Fields hadden minder ‘urgency’, terwijl Buffalo in de eerste helft naar een 34-6 voorsprong uit liep. Dalton kwam tot 146 yards en een touchdown gekoppeld aan een onderschepping. Hij is sinds de wedstrijd door hoofdcoach Matt Nagy tot starter gebombardeerd. Rookie Justin Fields kwam niet verder dan 9-uit-19 passing en 80 yards. Bovendien werd hij getorpedeerd door de Bills verdediging op deze play.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *