Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Testfoutje nekt ongevaccineerde Newton

Een kleine fout in de interpretatie van protocollen, rond coronatests van de ongevaccineerde New England Patriots quarterback Cam Newton, zorgt ervoor dat de spelverdeler in ieder geval vijf werkdagen is uitgesloten van trainingen op het trainingscomplex.

Newton reisde afgelopen zaterdag met toestemming van de Patriots naar een medische afspraak buiten de New England-regio. Tijdens de reis ontving hij dagelijks COVID-testen, die allemaal negatief waren. De NFL stelt echter strenge eisen aan tests, die niet door de NFL in een NFL-omgeving worden afgenomen. Aangezien de tests niet aan de strenge eisen voldoen, moet Cam Newton nu vijf dagen weg blijven van de teamfaciliteiten. Wanneer hij op de vijfde dag negatief test, dan mag hij terugkomen.

Saillant aan het hele verhaal is dat de buffer van vijf dagen alleen wordt opgelegd aan spelers die niet volledige gevaccineerd zijn. Het onderstreept de bereidheid van de National Football League om het ongevaccineerde spelers onmogelijk te maken een enigszins normaal leven te leiden. Cam Newton is verwikkeld in een strijd met quarterback Mac Jones om onder een basisplaats bij coach Bill Belichick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *