Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Beasley en McKenzie cynisch onder coronaboete

Cole Beasley en Isaiah McKenzie zijn gesnapt voor het overtreden van coronaregels. De wide receivers van de Buffalo Bills, beiden weigeraars van het coronavaccin, zouden geen mondmasker hebben gedragen op de faciliteiten van de Bills.

De twee hebben een boete van 14.650 dollar gekregen, omgerekend zo’n 12,5 duizend euro. Beasley zit bovendien al in quarantaine nadat hij werd aangemerkt als een ‘close contact’ van één van de stafleden van de Bills die positief getest werd. Omdat Beasley ongevaccineerd is, mag hij daarom even niet op de club komen.

Vooral laatstgenoemde receiver, sinds 2019 bij de Bills na zes jaar bij de Dallas Cowboys, is al langer vocaal tegen vaccinaties. Zo gaf hij een spraakmakende persconferentie die in Amerikaanse media werd omschreven als ‘a trainwreck’, bracht hij een antivaxx-rap uit en had hij een online vete met defensive end Jerry Hughes – nota bene een teamgenoot – over de NFL-regels rond vaccins.

Verdere sancties dreigen nu voor Beasley en McKenzie, mochten ze weer in de fout gaan. Tot de mogelijkheden voor nieuwe straffen behoren het inleveren van één week salaris, of zelfs vier wedstrijden onbetaalde schorsing.

Beide receivers reageerden op Twitter in ieder geval cynisch op de boete die ze gekregen hebben.

Foto: flickr / @mikefats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *