Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Saints naar Jacksonville door orkaan, locatie gekozen om Packers te sarren

De New Orleans Saints wijken voor hun eerste thuiswedstrijd uit naar Jacksonville in verband met schade aan de stad door orkaan Ida. Dat de keuze daarbij op het stadion van de Jaguars is gevallen mag echter opvallend genoemd worden, zeker omdat fans van tegenstander Green Bay Packers daardoor bewust benadeeld worden.

Allereerst besloten de Saints al hun wedstrijd af te willen werken in Florida, omdat ze denken dat de warmte en de luchtvochtigheid – zware omstandigheden – ze wel eens een voordeel kunnen geven tegen de Green Bay Packers uit het koude Wisconsin.

Gelukkig voor de club uit Louisiana zijn alle drie de NFL-stadions – in Tampa, Miami en dus Jacksonville – beschikbaar op 12 september, de dag van de wedstrijd. En dus ging de volgende stap van het plan om een speellocatie te vinden in werking: een medewerker van de Saints kreeg de opdracht om via een boekingssite uit te zoeken welke van de drie steden het duurst en moeilijkst te bereiken is vanuit Green Bay – en dat bleek Jacksonville.

En dus wordt de wedstrijd gespeeld op TIAA Bank Field, allemaal om de hoeveelheid fans van één van Amerika’s populairste clubs te verminderen. Een slimme truc of onsportief? Daarover zijn de meningen onder NFL-volgers verdeeld.

Laten we in ieder geval maar hopen dat de Saints gauw weer terecht kunnen in thuisstad New Orleans. De boosdoener, orkaan Ida, heeft tot dusver aan veertien mensen het leven gekost, de verwachting is dat dat aantal nog kan oplopen.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *