Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Geen Deshaun Watson aan de start

Na weken van onzekerheid is de kogel nu door de kerk. Quarterback Deshaun Watson verschijnt morgenavond niet aan de start, wanneer de Houston Texans aantreden tegen de Jacksonville Jaguars. Hiermee is de kans groot geworden dat de spelverdeler dit seizoen helemaal niet meer in actie komt, terwijl het team wacht op het juiste bod voor een geweldige trade.

De loopbaan van Watson krijgt hiermee na vier geweldige seizoenen (en drie play-offs wedstrijden) een rare kink in de kabel. Ooit gekozen in de eerste ronde van de 2017 NFL Draft, lijkt niemand zijn vingers echt aan hem te willen branden. Watson liet aan het einde van het seizoen weten klaar te zijn met de beslissingen van het front office en vroeg om een trade. Een batterij aan aanklachten van sexual harassment doorkruiste echter dat proces.

Met 104 touchdowns en slechts 34 interceptions is hij van vaste waarde in de Pro Bowl en hikt hij tegen een MVP-verkiezing aan. Hem niet laten spelen lijkt een devaluatie van het spelniveau in de National Football League en ook niet in het belang van de Houston Texans, die steeds minder voor de speler kunnen vangen. De Texans hebben tot de trade deadline op 2 november om een oplossing voor het probleem te vinden.

Andere quarterbacks
Ook in Indianapolis is bekend wie de starter wordt voor het seizoen. Hoofdcoach Frank Reich heeft gekozen voor Carson Wentz, de quarterback met wie hij eerder prettig samenwerkte in Philadelphia. In San Francisco heeft quarterback Jimmy Garoppolo aangegeven dat hij de starter is, terwijl Trey Lance ook ingebracht kan worden. De naam van de rookie komt niet meer voor op het injury report.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *