Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Treurige start West Frisian Outlawz

De eerste wedstrijd van West Frisian Outlawz na een intense coronatijd had een feestje moeten worden. Het was dan weliswaar niet hun allereerste officiële wedstrijd ooit –het team speelde de enige wedstrijd van het door corona afgebroken seizoen in de Eerste Divisie anderhalf jaar geleden- maar toch had de ‘new kid on the block’ er zin in. Tot Lightning Leiden langskwam. Leiden bezorgde de ploeg een seizoenstart om snel te vergeten. Het werd 0-72.

In Den Haag speelde het combiteam van Alphen Eagles en Nijmegen Pirates (de Parrots) een thuiswedstrijd tegen Den Haag Raiders. De wedstrijd moest naar Den Haag worden verschoven, omdat in Alphen de faciliteiten nog niet op orde waren. Gelukkig maakte de verhuizing niets uit voor het combiteam. Het won met 8-7 van Den Haag Raiders. Den Haag kwam nog wel op voorsprong door een 8-yard pass van quarterback Cliff Dankers op Niek Aarts, maar de winnende punten kwamen uiteindelijk van footballmammoet Bart Ebben. Ebben, die voor het eerst in een eeuwigheid weer zelf quarterback speelde, vond Yesse de Boo op een 60-yard pass. De two-point conversion zorgde voor de beslissende punten.

De derde wedstrijd in de divisie ging niet door. Het duel tussen Utrecht Dominators en Maastricht Wildcats is uitgesteld tot eind oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *