Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Chandler Jones neemt Cardinals bij de hand in masterclass tegen Titans

Linebacker Chandler Jones is uitstekend aan het seizoen begonnen. Wat heet: de speler van de Arizona Cardinals kwam in de eerste wedstrijd, tegen de Tennessee Titans, tot maar liefst vijf sacks. Opvallend, want deze zomer waren er nog volop geruchten dat hij zou gaan vertrekken.

Lijdzaam moesten Titans-fans zondagavond toezien hoe de Cardinals tekeer gingen in Nashville. Aan beide kanten van de bal speelden de ‘roden’ als op z’n minst een outsider voor een plaats in de Super Bowl. Aanvallend scoorde quarterback Kyler Murray vijf touchdowns, en verdedigend kwamen de Cards tot zes sacks: vijf daarvan van Chandler Jones.

Al in het eerste kwart geraakte Jones, die ook nog een deel van de wedstrijd buiten het veld doorbracht met kramp, drie keer tot bij Titans-quarterback Ryan Tannehill. Dat Tennessee nog tot twee touchdowns is gekomen is een klein wonder, in de wedstrijd die in 38-13 eindigde voor de bezoekers.

Extra opvallend aan de uitzonderlijke statistiek van Chandler Jones, is dat het er afgelopen zomer nog schijn van had dat hij zou vertrekken bij de club die hem in 2016 overnam van de New England Patriots. Hij gaat namelijk de laatste jaar van zijn contract in en zou niet met dat gegeven kunnen of willen spelen.

In de eerste speelronde lijkt hij zich echter helemaal te hebben bewezen, na vorig jaar een deel van het seizoen geblesseerd te hebben toegekeken. Zondagavond, in de late Redzone-window, mogen Jones en de Cardinals het thuis opnemen tegen de Minnesota Vikings.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Final NFL Mock Draft

Analist Robbert-Jan Drost komt op de dag voor de NFL Draft met zijn laatste Mock. Happy Draft Day, footballvrienden! 1. Carolina Panthers: Bryce Young, QB,

Lees verder »