Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Stabilisatie nekt Eindhoven Valkyries

De eerste wedstrijd ooit van de Eindhoven Valkyries verloopt goed. Totdat 7 minuten voor het einde een speler van The Hague Black Scorpions geblesseerd raakt en gestabiliseerd moet worden. In overleg wordt besloten de resterende speelminuten te laten voor wat ze zijn en meteen naar overtime-regels door te schakelen. De Valkyries, kennelijk geïmponeerd door het voorval, laten zich dan verrassen: 19-12.

“In reguliere speeltijd hadden we het spel onder controle en leek er het op dat we zouden winnen,” zegt hoofdcoach Arrien van Schaik. “Maar na een vrij lange blessurebehandeling was het rommelig en liet onze defense zich overbluffen, terwijl ze vrijwel de hele wedstrijd gecontroleerd hadden. Zij scoorden met twee lucky breaks in de eerste helft. Wij wisten zelf ook twee keer te scoren, één keer na de onderschepping.”

“Al met al ben ik trots op de meiden. Het was hun eerste wedstrijd en ze speelden klasse. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar technisch waren we de betere. Maar goed, dat zullen ze in Den Haag ook over zichzelf zeggen en zij pakten de winnende touchdown.”

Met de speler van The Hague Black Scorpions gaat het naar verluidt goed. De dame kon op eigen benen het veld verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *