Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Jon Gruden onder vuur

In navolging van Urban Meyer ligt ook de hoofdcoach van de Las Vegas Raiders onder vuur. Jon Gruden heeft zich in een e-mail uit 2011, toen hij nog werkzaam was voor ESPN, rascistisch uitgelaten over DeMaurice Smith. Smith is hoofd van de NFL Player Association. Gruden refereerde in de gewraakte e-mail aan Smith als ‘Dumboriss Smith has lips the size of Michellin tires’.

De National Football League heeft een onderzoek ingesteld naar e-mails van de toen-nog Washington Redskins. Jon Gruden schreef de e-mail naar Bruce Allen, die destijds general manager was van het football team. De NFL doet onderzoek naar e-mails van het team uit Washington, omdat er destijds een destructieve haatdragende sfeer rond het team zou hangen, ingegeven door eigenaar Daniël Snyder.

Gruden bood excuses aan voor de e-mail, maar spinde zich hierna in allerlei bochten om zijn taalgebruik te rechtvaardigen. Dat hij het stereotype kolonialistische plaatje van de ‘domme zwarte man met de grote lippen’ had gebruikt, weerlegde hij. Gruden zou boos geweest zijn op het standpunt van DeMaurice Smith, toen teameigenaren van de NFL de spelers in een lockdown duwden.

“Ik vind DeMaurice Smith niet dom, maar wel een leugenaar. Hij heeft rubberen lippen, wat aangeeft dat je de waarheid niet spreekt,” zo liet Gruden weten. “Ik heb geen rascistisch bot in mijn lijf en dat heb ik de laatste 58 jaar wel laten zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *