Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL naar Duitsland, deze drie steden maken kans

De National Football League gaat in de toekomst niet alleen wedstrijden afwerken in thuisland Amerika en internationale bestemmingen Mexico en Londen, ook het vaste land van Europa wordt aangedaan. Drie Duitse steden maken kans om al in 2022 een wedstrijd toegewezen te krijgen.

Het gaat om de zuid-Duitse steden München en Frankfurt, en het relatief dicht bij de Nederlandse grens gelegen Düsseldorf. Frankfurt en Düsseldorf hebben ervaring met het organiseren van footballwedstrijden voor een groter publiek, als thuishavens van de Frankfurt Galaxy en de Rhein Fire. In de NFL Europe kwamen hordes mensen af op de thuiswedstrijden van de franchises, die nu actief zijn in de European League of Football. Van die competitie organiseerde Düsseldorf dit jaar bovendien de eindstrijd, die ruim twintigduizend toeschouwers trok.

München wordt al sinds Duitsland in beeld is genoemd als kandidaat. Aantrekkelijk voor de NFL is waarschijnlijk de grootte van het stadion, de Allianz Arena. Als thuishaven van één van de succesvolste voetbalclubs van Europa, FC Bayern München, heeft het 70 duizend stoeltjes beschikbaar. Afgezet tegen Düsseldorf (Merkur Spiel-Arena, 54,600) en Frankfurt (Deutsche Bank Park, 51,500) zou dat de doorslag kunnen geven.

Opvallend is het afvallen van Berlijn als kandidaat-gaststad. De Duitse hoofdstad, waar met het Olympastadion zelfs bijna 75 duizend toeschouwers een plaats kan worden geboden, leek ook één van de frontrunners om een NFL-wedstrijd te hosten. Mogelijk is de ligging van deze stad – Berlijn is weliswaar een grote stad, maar eentje in een dunbevolkt gebied – niet direct aantrekkelijk voor de League.

De NFL werkt sinds 2007 wedstrijden af buiten de Amerikaanse landsgrenzen, waarvan de meeste in Londen. Komend weekend wordt Jacksonville Jaguars – Miami Dolphins het 30ste duel dat in de Britse hoofdstad is afgewerkt. Daarnaast wordt er sinds 2016 ook in Mexico Stad gespeeld, hoewel in verband met het corona het laatste duel daar in 2019 plaatsvond.

Foto: Pro Shots / Voetbal International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *