Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

ELF naar Turkije: Istanbul Rams voegt zich bij league

De European League of Football treedt voor haar tweede seizoen Oost-Europa binnen. De Istanbul Rams, voorheen Koç Rams, vormen de toegangspoort tot Turkije voor de competitie, die slechts enkele weken geleden haar eerste seizoen afsloot.

Het mag opvallend genoemd worden dat Turkije het vijfde vertegenwoordigde land wordt in de ELF. Football is er namelijk historisch gezien lang niet op het niveau van landen als Duitsland, Oostenrijk en Polen.

Ook de Koç Rams konden in Europees verband vrijwel nooit potten breken. Slechts één continentale eindstrijd bereikte het team van de Koç-universiteit in Istanbul, waaraan het zijn naam ontleent. In 2018 waren de Rams in de finale van de Central European Football League (CEFL) niet opgewassen tegen de Swarco Raiders Tirol, het werd 49-20 voor de Oostenrijkers. Wel waren de Rams de afgelopen jaren oppermachtig in eigen land. De laatste vier edities van het Turks kampioenschap vielen allemaal ten prooi aan de rood-zwarte franchise.

,,Istanbul functioneert niet alleen goed op het veld, er zit ook een functionerende organisatie en goed jeugdwerk achter,” verklaarde CEO van de ELF Patrick Esume over de keuze voor de Rams. Er zit in ieder geval genoeg kapitaal achter de franchise: de eigenaar van de club is ook voorzitter van voetbalclub Fenerbahçe SK, één van de populairste voetbalclubs van Turkije.

Met de Istanbul Rams breidt de European League of Football voor seizoen 2022 in ieder geval uit naar 12 teams. De league begon dit jaar met acht teams: zes uit Duitsland, en één elk uit Polen en Spanje. Komend jaar komt daar nog een Duits team bij, de heropgerichte Rhein Fire, en de twee Oostenrijkse grootmachten Swarco Raiders en Vienna Vikings.

Daarnaast wordt ook Londen nog altijd nadrukkelijk genoemd als waarschijnlijke speelstad in het komende seizoen. Amsterdam, met bijvoorbeeld de Crusaders of een heroprichting van de Amsterdam Admirals, lijkt in ieder geval voor 2022 niet meer in beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *