Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wat hebben we geleerd van Jacksonville’s eerste? Drie takeaways van de persconferentie

De Jacksonville Jaguars pakten afgelopen zondag hun eerste overwinning in meer dan een jaar tijd. Nota bene in Londen – na zoveel jaren het tweede thuis voor de Jags – werden de Miami Dolphins in de laatste seconde met 20-23 verslagen. Lees hier de drie belangrijkste take-aways voor Jacksonville van de post-game press conference.

1. De Jaguars moeten op hun eigen plays vertrouwen
Op de persconferentie na afloop deed hoofdcoach Urban Meyer een opvallende onthulling over de één-na-laatste play van de wedstrijd, waarbij de Jags vijf seconden voor tijd de bal hadden. Na de eigen time-out nam Miami er namelijk ook één – voor de Fins met fatale gevolgen. ,,We hebben toen het plan veranderd. We wilden voor een Hail Mary gaan, maar ik bleef naar de klok staren en we oefenen dit elke week.” Het resultaat van de playcall: een korte pass van Trevor Lawrence op Laviska Shenault om in field goal-range te komen, een play die precies lang genoeg duurde. ,,Hij vangt hem, boem, time-out. Met nog één seconde over.” Als Meyer dit soort playcalls ook kan maken zonder time-out van de tegenstander, dan zitten er nog wel een paar zeges in het vat dit jaar.

2. Matthew Wright is de clutch-kicker die de Jags nodig hadden
In Matthew Wright heeft coach Urban Meyer zijn kicker gevonden. Bij het verstrijken van de tijd doorbrak hij de twintig wedstrijden durende losing streak van de Jaguars. ,,Ik heb hem net voor het eerst horen praten, toen ik hem in de kleedkamer vertelde zijn stem te verheffen” verklaarde Meyer na de wedstrijd over de koele, timide kicker die tot dit seizoen slechts drie wedstrijden in de NFL speelde. ,,Bij de eerste was ik er van overtuigd dat hij naast ging, pas toen ik onze linemen zag omdraaien en juichen wist ik dat hij raak ging” vertelde Wright zelf over de eerste field goal, een zwabberbal die in de kruising belandde. ,,De tweede voelde een stuk beter”. Daarmee lijkt de perfecte vervanger voor de ervaren Josh Lambo gevonden, die dit jaar veel te veel extra points en field goals miste, en inmiddels gecut is. ,,Hij is erg behulpzaam geweest, er zit geen kwaad bloed tussen ons. Hij heeft een aardig lange, succesvolle carrière gehad, dus hij had wel wat wijze raad voor me” liet Matt Wright nog noteren.

3. Londen heeft Lawrence omarmd – en andersom
De Jaguars speelden meer wedstrijden in Londen dan welk ander team ook, en dat is inmiddels te zien aan de vele Jacksonville-fans die op de wedstrijden afkomen in de Engelse hoofdstad. Tussen nog altijd wat zweverig spel door leverde quarterback Trevor Lawrence bij zijn eerste NFL-zege ook enkele prachtige passes af. ,,Ik zou de eerste zege overal wel willen winnen, maar het is wel erg cool dat het hier gebeurd is. Het voegt allemaal toe aan deze trip” legde de quarterback op speciaal verzoek van Gridiron zijn ervaring in Londen uit. ,,Ik heb nog nooit zoiets gedaan, het tijdsverschil en alles… Maar iedereen heeft het deze week fantastisch gedaan, dus om dan hier te komen, te winnen, in een vol stadion in een ander land, het maakt het verhaal alleen maar completer. Dus ja, het is speciaal, en hoewel deze overwinning overal speciaal geweest was ben ik blij dat we hem hier gepakt hebben. Ik heb zin in de vliegreis terug, dat wordt leuk. Man, wat een avond.”

Foto: ProShots / ProSportsImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *