Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Arnhem Falcons pakken shut-out win tegen machteloze Groningen Giants

De Arnhem Falcons hebben zondag een vrij zakelijke overwinning geboekt tegen de Groningen Giants. In Arnhem eindigt het in 21-0 voor de thuisploeg, die nooit echt onder druk kwam te staan in deze wedstrijd. Lennard Harris (RB/LB) was met onder meer twee touchdowns en een sack de grote man aan Gelderse zijde.

Het duel begint moeizaam, met een punt in beide richtingen en een eerste kwart dat in zo’n twintig minuten wordt afgerond. Vroeg in het tweede kwart lijken de Falcons op voorsprong te gaan komen na een first down in de endzone, maar een Groningse interception in de endzone van Carl Lange voorkomt dat.

Even later lukt het de Arnhemmers alsnog om aan de leiding te komen, dankzij een rushing touchdown van Lennard Harris. De running back en linebacker speelt sowieso een uitstekende wedstrijd, want in het derde kwart zorgt hij ook voor de 14-0 voorsprong van de Falcons met opnieuw een korte rush. En ook verdedigend draagt hij zijn steentje bij met bijvoorbeeld een belangrijke sack in de tweede helft.

In het vierde kwart lijken de Giants nog de ideale kans te krijgen om wat terug te doen na een nieuwe interceptie van Lange, die quarterback Emil ter Veld de bal geeft op de 5 yard line. Wat er dan gebeurt is echter vrij onwerkelijk: op de eerste play die Groningen vanaf die positie uitvoert fumblet Ter Veld de bal. Die wordt opgepakt door Tyrese Owusu-Bediako en voor maar liefst 90 yards teruggebracht naar de endzone.

Drie touchdowns en drie gescoorde PATs zorgen voor de 21 punten voor de Falcons, maar minstens zo belangrijk: de defense zorgt voor een shut-out in Arnhem. Quarterback Isaiah Trouwloon is dan ook zeer te spreken over de andere kant van de bal. ,,Ik ben heel erg trots op onze defense. De nul houden, daar doet een defense het natuurlijk voor, petje af voor hun.”

Maar niet alleen de defense bracht uitstekend spel volgens Trouwloon. ,,De o-line, ik ben volgens mij niet één keer gesackt. Als quarterback ben je dan helemaal tevreden. Ik had zelf wel een paar missers, dat is jammer” reflecteert de QB op zijn eigen optreden. Het gebrek aan wedstrijdritme na twee competitieloze jaren speelt daarin mee, volgens hem. ,,Ja, als passer is het dan lastiger om erin te komen. We zijn erg run-heavy dus dan is dat sowieso lastiger, en in de eerste wedstrijd tegen Rotterdam was het ook nog eens nat en koud en dan is passen helemaal moeilijk.”

Desalniettemin wil Trouwloon bovenin meedoen ,,Ik verwacht competetieve wedstrijden en ik wil gewoon winnen. Bij Nijmegen ben ik destijds kampioen geworden in de Tweede Divisie en dat gevoel wil ik weer terug. Ik weet dat er hier jongens zijn die dat nooit hebben gehad, dus om dat hier te kunnen halen met deze groep zou het ultieme zijn. We hebben veel vertrouwen. De grote tests moeten nog komen, maar het gaat lekker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *