Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Finale ELF in 2022 naar Oostenrijk

De finale van de European League of Football wordt in 2022 in het Oostenrijkse Klagenfurt gespeeld. Het gaat om de tweede editie van de ‘Championship Game’ van de nieuwe competitie, waarvan dit jaar de eerste eindstrijd in Düsseldorf werd afgewerkt.

Het mag best enigszins verrassend genoemd worden dat de ELF al in haar tweede jaar kiest om het veilige Duitsland – waar een redelijke hoeveelheid toeschouwers verzekerd lijkt – te verlaten. Blijkbaar gaat de league ervanuit dat er ook in Oostenrijk, wel een groot football-land maar ook vrij dunbevolkt, genoeg mensen warmlopen.

Afgetrapt wordt er op 25 september in het Wörthersee Stadion, dat zijn naam ontleent aan het bergmeer waaraan de stad Klagenfurt ligt. 30.000 toeschouwers kunnen er in het stadion, dat normaalgesproken de thuishaven is van voetbalclub SK Austria Klagenfurt. Speculatie over de keuze voor de locatie was er al snel rondom Zeljko Karajica, CEO van de league, omdat zijn broer belangen zou hebben in die voetbalclub.

Zelfs binnen Oostenrijk is de keuze voor specifiek deze stad namelijk opmerkelijk. Want hoewel er met de Vienna Vikings en de Tirol Raiders volgend jaar twee teams uit het Alpenland actief zijn in de ELF, spelen beiden mijlenver van Klagenfurt. De stad heeft wel een footballteam, de Carinthian Lions, maar dat speelt zelfs niet op het hoogste niveau in Oostenrijk.

Alvast een tip voor iedereen die van plan is om af te reizen: plak er een paar dagen Graz aan vast, want in de provinciestad Klagenfurt ben je snel uitgekeken.

Foto: Pro Shots / Witters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *