Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Gridiron presenteert: de allereerste LaLa League NFL Power Ranking!

Wat is er nou leuker dan een power ranking? Een power ranking op basis van 36 panelleden natuurlijk! Gridiron presenteert: de allereerste ‘LageLanden League’-Power Ranking. Met hulp van tientallen footballkenners uit de gezelligste footballcommunity van Nederland hebben we onderstaande power ranking samengesteld. Alle deelnemers hebben de teams beoordeeld, van 0 tot 5 sterren, en daar is onderstaande ranking uitgerold. Uiteraard hebben we de meest in het oog springende teams voorzien van enige duiding. Enjoy!

1. Los Angeles Rams (grade: 4.60 uit 5)
Record: 7-1
Stand: 2de, NFC West

De nummer één is volgens ons LageLanden-panel ontegenzeggelijk Los Angeles Rams. Niet gek, want de Rams kunnen volgens velen hun ticket voor de Super Bowl al boeken – al vind die plaats in hun eigen stad en stadion. 26 van onze panelleden gaven de Rams vijf sterren, het meest van alle teams. En hoewel de formatie van Sean McVay tweede staat in de divisie op basis van onderling resultaat, blijft de grote vraag wie dit team kan afstoppen.

2. Buffalo Bills / Tampa Bay Buccaneers (4.51)
Record: 5-2 / 6-2
Stand: 1ste, AFC East / 1ste, NFC South

Plaats twee wordt gebroederlijk gedeeld door twee teams die elkaar misschien wel eens in de Super Bowl kunnen gaan treffen. De Bills kregen wel iets vaker een 5 sterren-rangschikking dan de Bucs, maar komen gemiddeld wel precies gelijk uit. Beide franchises verloren dan misschien wel al twee wedstrijden, dit zijn twee zekerheidjes voor de play-offs. Josh Allen lijkt eindelijk zijn ultieme doorbraak te beleven, terwijl Tom Brady er gewoon nog een briljant jaar aan vast plakt. Ze zijn allebei in de race voor league MVP, en hun teams voor de Super Bowl-winst.

4. Arizona Cardinals (4.34)
Record: 7-1
Stand: 1ste, NFC West

De Cardinals mogen natuurlijk niet ontbreken in de top van de ranglijst. Kyler Murray heeft zich definitief in de kijker gespeeld door niet alleen hard te rennen, maar ook week op week heerlijke passes af te leveren, en Arizona doet mee om de knikkers in de NFC West. Kun je in de eerste weken nog hebben gedacht aan een opwelling, inmiddels is duidelijk dat de Cards meedingen naar een plaats in de eindstrijd komende februari.

5. Green Bay Packers (4.17)
Record: 7-1
Stand: 1ste, NFC North

Misschien iets lager dan verwacht vinden we de Green Bay Packers. Maar ook dit jaar horen Aaron Rodgers en de zijnen weer tot de absolute top van de NFL. Wel is het zo dat de echt grote tests dit seizoen nog moeten komen voor het team van hoofdcoach Matt LaFleur, wellicht dat er daarom enige reserve was bij de panelleden. Hoe dan ook mag de grote Packers-fanbase langzaam weer gaan dromen van een volgende NFC Championship Game – of vrezen voor een nieuwe nederlaag daarin.

6. Dallas Cowboys (3.77)
Record: 6-1
Stand: 1ste, NFC East

7. Baltimore Ravens (3.60)
Record: 5-2
Stand: 1ste, AFC North

8. Cincinnati Bengals (3.26)
Record: 5-3
Stand: 2de, AFC North

9. Los Angeles Chargers (3.23)
Record: 4-3
Stand: 2de, AFC West

10. New Orleans Saints (3.11)
Record: 5-2
Stand: 2de, NFC South

11. Tennessee Titans (3.09)
Record: 6-2
Stand: 1ste, AFC South

12. Cleveland Browns (3.00)
Record: 4-4
Stand: 4de, AFC North

13. Las Vegas Raiders (2.83)
Record: 5-2
Stand: 1ste, AFC West

14. Kansas City Chiefs (2.80)
Record: 4-4
Stand: 3de, AFC West

15. New England Patriots (2.74)
Record: 4-4
Stand: 2de, AFC East

Een korte toelichting bij de New England Patriots is wellicht leuk. Geen team werd namelijk door de eigen fans in ons panel zo overgewaardeerd. Met 3.5 was de rating van de zes Pats-fans maar liefst 0.76 hoger dan het gemiddelde, 0.02 meer dan bij de Seahawks – waarvan uw redacteur de enige deelnemende fan is.

16. Indianapolis Colts (2.54)
Record: 3-5
Stand: 2de, AFC South

17. Pittsburgh Steelers (2.49)
Record: 4-3
Stand: 3de, AFC North

18. Minnesota Vikings (2.31)
Record: 3-4
Stand: 2de, NFC North

19. Seattle Seahawks (2.26)
Record: 3-5
Stand: 4de, NFC West

20. San Francisco 49ers (2.20)
Record: 3-4
Stand: 3de, NFC West

21. Carolina Panthers (1.89)
Record: 4-4
Stand: 3de, NFC South

22. Denver Broncos (1.83)
Record: 4-4
Stand: 4de, AFC West

23. Chicago Bears (1.80)
Record: 3-5
Stand: 3de, NFC North

24. Philadelphia Eagles (1.66)
Record: 3-5
Stand: 2de, NFC East

25. Washington Football Team (1.57)
Record: 2-6
Stand: 3de, NFC East

26. Atlanta Falcons (1.43)
Record: 3-4
Stand: 4de, NFC South

27. New York Giants (1.26)
Record: 2-6
Stand: 4de, NFC East

28. Miami Dolphins (1.03)
Record: 1-7
Stand: 4de, AFC East

Het is voor de Dolphins niet het seizoen waar velen rekening mee hadden gehouden na de 10-6 van vorig jaar. Tua Tagovailoa speelt om zijn blessures heen niet de sterren van de hemel en eigenlijk komt Miami in elk aspect net tekort. Extra pijnlijk: komende draft hebben de Fins niet eens hun eigen first round pick.

29. New York Jets (0.71)
Record: 2-5
Stand: 3de, AFC East

De Jets gaan vooralsnog verder op dezelfde weg als vorig seizoen – en dat is in hun geval geen goed idee. Oké, er is zeker verbetering te zien en quarterback Zach Wilson lijkt een vooruitgang ten opzichte van Sam Darnold (al deed Mike White het ook niet verkeerd, afgelopen weekend), maar er is ook nog veel werk aan de winkel in New York.

30. Houston Texans (0.49)
Record: 1-7
Stand: 4de, AFC South

Met het wegvallen van de van de van een hele reeks aanrandingen beschuldigde Deshaun Watson lijkt ook het einde gekomen aan een relatief succesvolle periode voor de Texans. De franchise die in de laatste tien jaar zes keer naar de play-offs ging moet vanaf nul beginnen.

31. Jacksonville Jaguars (0.34)
Record: 1-6
Stand: 3de, AFC South

Een zwaarbevochten overwinning op de Miami Dolphins in Londen was tot nu toe alles wat er te juichen viel in het Trevor Lawrence-tijdperk. Het gebrek aan een o-line en fatsoenlijke receivers helpt niet, en het is zeer de vraag of dat dit seizoen nog gaat veranderen. Wellicht kan een goede draftpositie daar wat aan doen en wordt dit seizoen als verloren beschouwd.

32. Detroit Lions (0.31)
Record: 0-8
Stand: 4de, NFC North

We hebben besloten aan de Lions geen woorden meer vuil te maken. Soms zegt een 44-6 nederlaag tegen de Philadelphia Eagles meer dan duizend woorden.

De LageLanden League, of LaLa League in het kort, is met bijna zeventig NFL-fans de gezelligste footballcommunity van de BeNeLux! Er is een appgroep waarin iedereen zijn vlijmscherpe opinies deelt, en waarin Gridiron regelmatig de mening vraagt van footballsupporters, maar ook een fantasy football-systeem – drie leagues, compleet met promotie, degradatie en jaarlijks een landskampioen. Ook vrijblijvend onderdeel worden van de LaLa League? Laat het weten in de comments!

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *