Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dominators blijven ongeslagen na vurig potje in Nijmegen

De Utrecht Dominators kunnen met goed fatsoen aan het kerstdiner verschijnen over anderhalve maand. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werden de Parrots namelijk met 13-14 verslagen, waardoor de Dominators ongeslagen blijven in de Eerste Divisie.

Voor de wedstrijd was er slecht nieuws voor de Parrots. De betrouwbare quarterback Bart Ebben nam na een eerdere coronabesmetting geen risico, en was dus niet inzetbaar. Zijn back-up Tim Helleman doet het overigens lang niet onaardig, maar vooral de run-game is deze middag erg gevaarlijk. In het eerste kwart levert dat uiteindelijk met een korte run van Steve Austin de voorsprong op voor het combinatieteam.

De Dominators komen pas in de loop van het tweede kwart aan aanvallen toe, na twee interceptions in de eerste kwarten van de wedstrijd. Ook bij Utrecht is daardoor voornamelijk de run-game belangrijk, en met een rushing TD in kwarten twee en vier nemen de Dominators zelfs de leiding, met 7-14.

Toch lijken de Parrots weer langszij te komen in het vierde kwart. Met een schitterende drive, beëindigd met een gedurfde 32 yard completion op 4th down, scoort de thuisploeg dan ook de touchdown. Rookie Jason Theunissen vangt de bal in de endzone, maar dan kiezen de Parrots voor alles of niets met de two point conversion: het wordt niets, want de try is niet succesvol.

Gescoord wordt er daarna niet meer, maar bij de game-ending punt return gaat het uit het niets even helemaal los op het veld. Na een incident tussen spelers van beide teams – ver weg van waar de return plaatsvindt – springen beide sidelines op en rennen veel spelers het veld in. Het betere duw- en trekwerk volgt dan en meerdere flags vliegen, maar tot ejections en dus eventuele sancties leidt dat niet.

Gekibbel
Het roster van de Parrots bestaat uit spelers van de Alphen Eagles en de Nijmegen Pirates, met nog enkele gastspelers van de Enschede Broncos, maar één team vormen lijkt moeizaam te gaan. Tijdens de wedstrijd ontstaat er een ferme ruzie tussen één van de spelers, afkomstig van de Pirates, en zijn coach. Laatstgenoemde verwijt zijn speler niet klaar te zijn om het veld in te gaan, hijzelf weerspreekt dat. Het ontaardt in een lelijke scheldpartij, die volgens voorzitter en medespeler Reinout Jansen inmiddels is bijgelegd.

Ook na de wedstrijd lijken de coaches hun teleurstelling te uiten in de status van het team ,,Gasten die het veld in komen en geen idee hebben wat de play is, je verliest zo door kleine dingen”, en ,,ga het maar organiseren, in Enschede, in Nijmegen, in Alphen” zijn enkele citaten die op zijn te vangen vanaf de tribune. Wel zijn er ook complimenten voor het team, dat zich zonder startende quarterback tot het einde in de wedstrijd hield.

Onderaan de streep gaan de Parrots nu 2-2 in de Eerste Divisie, terwijl de Utrecht Dominators ongeslagen blijven op 3-0. Daarmee hebben de Domstedelingen nu hetzelfde record als Lightning Leiden, dat deze speelronde een bye heeft.

Verslag & foto: Jos Lagerburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *