Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tom Brady krijgt volle laag van hoofdcoach

Quarterback Taylor Heinicke is zondagavond de beul van de Tampa Bay Buccaneers. Hierdoor verliest de ploeg van quarterback Tom Brady onverwacht van de Washington Football Team. Uiteindelijk wordt het 29-19. 

Het is de tweede nederlaag van de regerend kampioen op rij. Twee weken geleden werd nog verloren van New Orleans Saints. Voor Washington is het de eerste overwinning in vijf duels. 

Net wanneer Washington het nodig heeft, dirigeert Heinicke een drive van 19 plays en 80 yards. De drive haalt 10 minuten en 29 seconden van de klok en laat Brady geen tijd aan het einde van de wedstrijd. Het is de langste drive in de vierde kwart in twintig jaar American football. Washington wint en gaat naar 4-6.

“Het gaat over uitvoering en over slim zijn,” briest hoofdcoach Bruce Arians na afloop. “Ik had gehoopt dat ik na de blamage van twee weken geleden mij niet opnieuw hoefde te schamen. Maar het leek in veel facetten op de wedstrijd van toen.” 

Kennelijk had Arians gehoopt dat de bye week zijn team wonderen zou doen, net zoals vorig seizoen. De Buccaneers gingen toen met een 7-5 record de bye week in om de wonden te lukken. Na de break wonnen ze acht wedstrijden op rij op weg naar een overwinning in de Super Bowl.

Vooral Tom Brady moet het na afloop van de wedstrijd ontgelden. Hij krijgt een oorwassing van zijn hoofdcoach. Met twee onderscheppingen is hij slordig en ver verwijderd van zijn Super Bowl vorm. Denk zijn twee langste plays weg (de ene voor 40 yards en de andere voor 29 yards) en zijn gemiddelde tegen de slechtste pass defense in de NFL is 4,87 yards per poging. 

“Tom wilde te snel van de bal af,” vertelt Arians. “Ik had graag gezien dat hij de bal een paar keer langer had vastgehouden tegen bepaalde coverages.” De hoofdcoach gooide —net als vorig seizoen— zijn quarterback ook onder de bus met betrekking tot de onderscheppingen. “Dat had niets met de receivers te maken, dat was zijn schuld,” aldus de hoofdcoach.

Vorig seizoen leidde de kritiek van zijn hoofdcoach tot een ontketende Tom Brady. Het is de vraag hoe de levende legende dit seizoen reageert. Feit is dat hij de laatste twee duels vier onderscheppingen heeft gegooid en een fumble heeft verloren. Feit is echter ook dat de quarterback in december en in januari altijd op zijn best is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *