Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Shutout Atlanta na slechte beurt Ryan

Matt Ryan, Josh Rosen, Feleipe Franks. Donderdagnacht maakte het niet uit wie de quarterback was voor de Atlanta Falcons. De formatie uit Georgia ging in eigen huis met 25-0 onderuit tegen New England Patriots. Daarmee is treurnis troef in Mercedes Benz Stadion: de thuisclub heeft daar dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. De ploeg uit New England klimt stiekem naar een 7-4 record.

Het was de eerste shutout uit de 14-jarige NFL-loopbaan voor quarterback Matt Ryan in de eigen thuisbasis. De nederlaag kwam mede tot stand door zijn 51,6 passer rating. Ook daarmee zorgt hij voor een negatieve toevoeging aan zijn biografie: afgelopen zondag had hij een passer rating van 21,6 en daarmee is het voor het eerst dat hij twee wedstrijden achter elkaar onder een rating van 60 blijft.

Ryan werd niet geholpen door zijn offensive line. De quarterback werd vier keer gesacked en kreeg 12 keer een hit te verduren. 50% van de passing plays werd Ryan gepressured. Uit voorzorg werd hij aan het einde van de wedstrijd uit de basis gehaald. Ryan greep zichtbaar naar zijn teen tijdens de laatste play in het veld, alhoewel hij na de wedstrijd aangaf dat het waarschijnlijk geen al te vervelende blessure zou zijn.

Quarterback Mac Jones van de New England Patriots voegde zich met de overwinning in een select groepje van quarterbacks dat de eerste vijf uitwedstrijden van de loopbaan wint. Quarterbacks Ben Roethlisberger en Dak Prescott gingen hem voor. Jones heeft nu meer overwinningen dit seizoen (7), dan alle andere rookie quarterback bij elkaar (5).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *