Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons tonen veelzijdigheid in heerlijke wedstrijd tegen Lelystad Commanders

Het is de Arnhem Falcons in de laatste wedstrijd voor de winterstop gelukt om af te rekenen met zowel de Lelystad Commanders, als met het imago van een run-game-only-team. Dankzij onder meer drie receiving touchdowns werd Lelystad met 37-21 verslagen.

Op sportpark ’t Cranevelt, prachtig gelegen tussen de inmiddels in herfstkleuren gehulde bomen, zijn het zoals verwacht de running plays van de Falcons die de eerste 1st downs behalen. Toch wordt de eerste drive afgesloten met een mooie 22 yard completion van quarterback Isaiah Trouwloon, gevangen door Karim Saïd Hoessein.

En dat beeld blijft. Vier touchdowns scoort Arnhem in de eerste helft, drie daarvan door de lucht. Anthony Refos en Thijs Steffen zijn de andere ontvangers in de endzone. Hoewel, in de endzone… Steffen heeft misschien wel de mooiste touchdown van dit Eredivisieseizoen in huis. De tight end maakt de catch aan de zijlijn, waarna hij het op een lopen zet. De ene na de andere verdediger mist, waarna Steffen de endzone binnenstruikelt voor zes punten. De scoring drive daarvoor had hij al in leven gehouden met een knappe one-hand-grab.

Aan de kant van de Commanders is Melvin Maasdamme de belangrijkste speler deze middag. Hij vangt twee touchdowns en is in andere drives bij grote plays betrokken. Chris Isenia vangt de andere Flevolandse touchdown, terwijl Francis Hocks nog goed is voor een field goal. Zijn drie PATs worden overigens allemaal geblokt – eentje wordt door Riangelo Antonia zelfs terruggerend voor twee Arnhemse punten.

Wie nu denkt dat de run-game van de Falcons minder is geworden, komt overigens bedrogen uit. Ook running back Lennard Harris was ‘gewoon’ weer goed voor twee touchdowns. Toch was juist de running back erg blij met de vlot lopende passing game. ,,Onze offense heeft echt wel een hele grote stap gezet. En dat scheelt heel erg, want wij als running backs hebben dan veel meer rust en houden veel meer energie over om de hele wedstrijd te rennen” verklaart de RB na de wedstrijd.

,,Ik denk dat er nog wel meer in had gezeten, we hadden een paar hele lange drives die dan weer net niets opleverden. En je merkt ook dat Lelystad, met een klein roster, moe werd. Wij wisten dat wat beter vol te houden.” Richting de play-offs doen de Falcons inmiddels uitstekende zaken, weet ook Harris. ,,We hebben zeker een goede kans om tweede te worden en ik weet niet wat we van de Amsterdam Crusaders kunnen verwachten, die zouden ook eerste of tweede moeten kunnen worden.”

De stand is na deze speelronde als volgt:

Groep A:
1. Amsterdam Crusaders – 2-0
2. Arnhem Falcons – 3-1
3. Amsterdam Panthers – 1-1
4. Groningen Giants – 1-3*

Groep B:
1. Lelystad Commanders – 2-2
2. 010 Trojans – 2-2
3. Hilversum Hurricanes – 1-2
4. Flevo Phantoms – 1-2

* 1 forfeit

Verslag: Jos Lagerburg / Archieffoto: digishotspro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *