Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Indrukwekkende rentree Cam Newton

Eigenlijk kan het al niet meer mis gaan, nadat quarterback Cam Newton zijn intrede doet in het Bank of America in Charlotte. De quarterback maakt zijn eerste start voor de thuisploeg sinds 2019 en krijgt het publiek op de banken, alhoewel zijn spel niet groots was.

Newton was verantwoordelijk voor twee passing touchdowns en een rushing touchdown voor zijn team. Het was 44e keer dat hij op beide gebieden succesvol was en daarmee leidt hij de NFL. Toch kan hij de wedstrijd in de slotfase niet beslissen. Met een 27-21 achterstand -en in de aanval- wordt de quarterback gesacked en wint Washington de wedstrijd.

Vorige week maakte Newton al zijn opwachting in de gewonnen pot tegen Arizona Cardinals. In beperkte speelminuten gooide hij voor een touchdown en liep hij zelf ook voor een zespunter. Afgelopen donderdag liet het team weten dat Newton zou starten in de wedstrijd tegen Washington Football Team, uitgerekend tegen de hoofdcoach waarmee hij zijn grootste successen boekte; Ron Rivera. Rivera was hoofdcoach van Carolina tussen 2011 en 2019 en kwam daar tot 76 overwinningen in 140 duels.


De aankondiging van de basisplaats van Newton zorgde meteen voor een piek in verkoop van tickets voor het duel. De quarterback zelf bezorgde zelf ook 50 supporters een ticket, een mooie PR-stunt om te zeggen: “Dit is mijn stad”.

Newton riep die woorden letterlijk toen hij het stadion inkwam zondagavond. De indrukwekkende entree van Newton ging op de muziek van ‘I am coming home’ en is zeker het bekijken waard (verhaal gaat door onder de tweet).

Newton was de eerste first overall pick uit de geschiedenis van de Panthers. De ploeg scoorde nooit minder dan 330 punten in een seizoen. Hij leidde de formatie naar de Super Bowl en werd in 2015 zelfs verkozen tot NFL MVP. Newton werd bekend om zijn dab en zijn Superman-gebaar. Na zijn rushing touchdown liep de quarterback naar de middenstip van het stadion om dat gebaar ten overstaan van de supporters nog eens van stal te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *