Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nederlander Semmie Radji naar Wrocław Panthers in ELF

Pass rusher Semmie Radji gaat volgend jaar spelen voor het Poolse Wrocław Panthers, uitkomend in de European League of Football. De geboren Almeerder maakt de overstap vanuit Finland, waar hij speelt voor de Kuopio Steelers.

Radji, die in zijn jeugd voetbal speelde, begon zijn footballcarrière bij de Flevo Phantoms in zijn thuisstad. Nadat hij begon op te vallen verkaste hij naar de Lübeck Cougars in de German Football, waarna hij na één seizoen de stap zette naar het hoogste Duitse niveau.

Na drie jaar bij de Hildesheim Invaders zocht Radji zijn heil in Finland, nadat een hevige blessure een einde had gemaakt aan zijn laatste seizoen. Bij de Kuopio Steelers maakte hij snel naam voor zichzelf als één van de beste edge rushers van de Vaahteraliiga, de Finse competitie.

Bovendien hielp hij de Steelers in zowel 2020 als 2021 aan de landstitel in Finland. Niet alleen de eerste twee prijzen van de club, maar ook het einde van de daarvoor acht jaar durende hegemonie van grootmacht Helsinki Roosters.

Met de Wrocław Panthers gaat Semmie Radji nu dus op zoek naar Europees succes, en dat lijkt hij te gaan doen bij een kansrijke franchise. De Panthers strandden in het eerste seizoen van de ELF in een thriller van een halve finale tegen de Hamburg Sea Devils.

Door de jaren heen is Radji ook altijd een vast gezicht geweest in het Nederlandse nationale team, de Dutch Lions. Hij was onder andere present bij de laatste interlands, tegen Denemarken en Finland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *