Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bizarre NFL Draft in aantocht

Het NFL-seizoen heeft tot op heden een grote impact op de NFL Draft van volgend seizoen. Een aantal teams heeft de draft picks namelijk ingeruild voor spelers en daarmee andere teams in het zadel geholpen. Zoals de zaken er nu voor staan kan Philadelphia Eagles bijvoorbeeld zomaar drie picks hebben in de Top 16.

De 3-7 Seattle Seahawks en Chicago Bears krabben zich misschien bij nader inzien op het hoofd voor keuzes die in het verleden zijn gemaakt. Beide teams staan momenteel in de rangorde om als vijfde en als zesde de kiezen bij het selectiefeestje in april. Beide teams hebben echter hun first round draft pick afgelopen jaar in de aanbieding gedaan. Seattle deed dit om Jamal Adams los te weken van de New York Jets. De Bears verruilden de afgelopen draft de picks met de New York Giants om Justin Fields binnen te hengelen.

Als de stand zo blijft, dan hebben de Jets bij de aankomende Draft dus twee picks in de Top 5. Hun eigen top 3 pick en de nummer 5 keuze van de Seahawks. De Giants hebben bij de huidige stand de nummer 6 van Chicago in handen, maar ook de eigen nummer 7 keuze.

De Eagles staan momenteel 5-6 en hebben de elfde pick in de Draft. Daarnaast hebben ze ook de pick van Miami Dolphins afgelopen jaar verworven (zodat Miami Jaylen Waddle kon kiezen). Miami staat als achtste op het Draft Board. Bovendien hebben de Eagles de draftkeuze van Indianapolis tegoed, omdat Carson Wentz vaste basisspeler is geworden bij de Colts. Dit levert Philly momenteel een zestiende draftkeuze op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *