Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Everson Griffen is veilig en verlaat huis, uren na bellen alarmnummer

Er ontstonden woensdag veel zorgen over defensive end Everson Griffen, nadat hij ’s ochtends vroeg het alarmnummer belde. Hij zei in het gesprek dat er een indringer in zijn huis was en hulp nodig had, nadat er eerder al chatgesprekken verschenen waarin Griffen datzelfde beweerde.

Rond drie uur in de ochtend belde Griffen, speler van de Minnesota Vikings, naar 911, het alarmnummer. Volgens hem was er iemand zijn huis in Minnetrista, een stadje ten westen van Minneapolis, binnengedrongen.

Zijn zorg bleek ook al uit berichten op social media van Griffen, waarin hij met een wapen zwaait en zegt dat er mensen waren die hem wilden ‘poppen’, ofwel neerschieten.

Het is de politie echter niet gelukt om een indringer te lokaliseren. De politie bracht verder naar buiten dat ze zeker waren dat Everson Griffen alleen in zijn huis was, en dat ze samen met mentale gezondheidsexperts probeerden hem naar buiten te krijgen.

Dat wijst erop dat de problemen zich wellicht in het hoofd van Griffen afspeelden, en dat zou niet voor het eerst zijn. In 2018 kwam de defensive end al vijf wedstrijden niet in actie vanwege mentale problemen.

Woensdagavond publiceerde zijn werkgever het bericht dat Everson Griffen zonder tegenwerking uit zijn huis was gekomen en de zorg kreeg die hij nodig had.

Griffen is een viervoudig Pro Bowler, die het grootste deel van zijn NFL-carrière al voor de Vikings speelt. Na vorig seizoen te hebben doorgebracht bij de Dallas Cowboys en de Detroit Lions, begon hij deze zomer aan zijn elfde seizoen in Minnesota.

Foto: Pro Shots / Zuma Press

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *