Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Volgende Amerikaanse zomerleague dient zich aan: USFL keert na 36 jaar terug

Het is vaak geprobeerd, maar zelden geslaagd: een professionele football-competitie tijdens het NFL-offseason in Amerika. Toch heeft de volgende uitdager zich gemeld, in de vorm van de United States Football League, die volgend jaar na 36 jaar zijn rentree moet maken.

De USFL was origineel actief van 1983 tot 1986 en had op het hoogtepunt 18 teams. Na drie seizoenen kwam de league alweer ten einde, maar toch was de impact significant. Veel aangepaste regels werden uiteindelijk overgenomen door de NFL en de USFL pioneerde het gebruik van de instant replay om scheidsrechterlijke dwalingen op te vangen.

TV-gigant Fox Sports is de volledige eigenaar van de league en diens merkrechten, waardoor het acht teams uit de jaren 80 nieuw leven in kan blazen. Het gaat om de Birmingham Stallions, Houston Gamblers, Michigan Panthers, New Jersey Generals, New Orleans Breakers, Philadelphia Stars, Pittsburgh Maulers en Tampa Bay Bandits.

Verdeeld over een North en een South division zullen de teams komend voorjaar beginnen aan de ‘nieuwe’ league, al is een specifieke startdatum nog niet bekend gemaakt. Het is overigens goed mogelijk dat alle wedstrijden van de competitie plaats gaan vinden in Birmingham, om het risico op covidgevallen te verkleinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *