Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chaos in college: Rhule in vizier na trainerscarrousel

Hoofdcoach Matt Rhule van de Carolina Panthers wordt in verband gebracht met de open hoofdcoachposities in college. Rhule wordt gelinkt aan Oklahoma en Notre Dame, twee universiteiten die dit weekend opeens te horen kregen dat hun hoofdcoaches vertrokken naar een andere universiteit.

De universiteiten in Amerika stonden dit weekend op hun kop. Maar liefst twee vooraanstaande hoofdcoaches kondigden een loopbaanwissel aan. De carrousel werd in gang gezet door Lincoln Riley. De hoofdcoach bracht een shockwave teweeg door Oklahoma te verruilen voor USC. 

Brian Kelly, jarenlang actief als hoofdcoach van de Notre Dame Fighting Irish, vertrekt naar LSU. Kelly wordt naar Baton Rouge gelokt met een tienjarig contract met een waarde van 95 miljoen dollar.

Riley vertrekt direct. Oklahoma heeft daarom oud-coach Bob Stoops bereid gevonden als interim-coach de boel te leiden in de aankomende Bowl games. Rhule is een kandidaat om de boel permanent over te nemen. Ook de naam van Arizona Cardinals hoofdcoach Kliff Kingsbury wordt in die gesprekken genoemd.

Voordat Rhule actief werd in de NFL, stond hij bekend als de persoon die succesvolle programma’s wist te lanceren bij zowel Temple als bij Baylor. In de NFL wist Rhule nog geen succes te behalen. Vorig seizoen eindigde hij met Carolina met een 5-11 eindrangschikking, dit jaar staat hij opnieuw op een losing record (5-7). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *