Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cordarrelle Patterson wil ook safety spelen

Wide receiver/running back Cordarrelle Patterson is een van de weinige lichtpuntjes tijdens een somber Atlanta Falcons seizoen. De alleskunner heeft nog een vurige wens: ook het veld in als safety. Afgelopen zondag kwam Patterson een play het veld in als verdediger en dat experiment lijkt aan te slaan. Hij staat officieel als backup safety op de depth chart deze week.

Patterson scoorde dit seizoen al negen touchdowns en liet hiermee zien het complete pakket te hebben. Als running back droeg hij 93 keer de pigskin voor 411 yards (4,4 gemiddeld) en kwam hij vier keer in de endzone. Als receiver was hij vijf keer trefzeker. Hij ving al 41 ballen voor 500 yards.

Patterson speelt ook special teams, om het plaatje nog completer te maken. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen kwam hij op dat vlak dit seizoen nog niet tot scoren.

Atlanta staat momenteel verrassend op een 5-6 record en tweede in de divisie, drie wedstrijden achter Tampa Bay Buccaneers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *