Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Michigan eert Oxford shooting held Tate Myre met 42 punten

Tate Myre was een linebacker van Oxford High School, die vorige week om het leven kwam toen hij zich bij de plaatselijke school shooting op de schutter wierp. Om zijn daad te eren, en een om de slachtoffers van de school shooting te herinneren, speelden de Michigan Wolverines gisteren tijdens de Big 10-titelstrijd met een badge met zijn shirtnummer ’42’.

Toeval bestaat niet: de universiteit won de wedstrijd tegen Iowa met 42-3. Het was de eerste conference titel voor Michigan sinds 2004. Michigan dingt nu mee om het nationale kampioenschap en krijgt vandaag te horen wie de tegenstander wordt in de play-offs. In de andere college wedstrijden won Alabama (#3) verrassend van #1 Georgia me 41-24. Cincinnati deed niets om de eigen kansen te decimeren en won met 35-20 van Houston.

Bij de Oxford shooting kwamen op 30 november vier studenten om het leven. Nog eens zeven andere mensen raakten gewond. Ethan Crumbley, een 15-jarige student, werd geïdentificeerd als de dader. Het was de meest dodelijke schietpartij op school sinds de Sante Fe shooting in 2018. Oxford Township is een voorstad van Detroit, Michigan. Ook de Detroit Lions spelen daarom vanavond met een speciale badge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *