Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

T.J. Watt heeft NFL sack record in zicht

Pittsburgh Steelers linebacker T.J. Watt nadert het NFL sack record. De broer van defensive J.J. Watt noteerde gisteren 3.5 sacks in de wedstrijd tegen Baltimore Ravens en brengt hiermee zijn seizoentotaal op 16. Pittsburgh heeft dit seizoenen nog vijf wedstrijden voor de boeg en maakt dus een grote kans om het NFL-record te verbreken.

Watt neemt de leiding dit seizoen over van Cleveland Browns defensive end Myles Garrett, die deze week niet in actie kwam. Garrett heeft tot dusver 14 sacks en maakt dus ook kans om het record te halen.

Het record staat op naam van Michael Strahan, die in 2001 tot 22,5 sacks kwam. Hiermee verbrak hij een record, dat sinds 1984 op naam stond van Mark Gastineau. Het record is omstreden, omdat Strahan het record in handen kreeg gedrukt door quarterback Brett Favre. In de laatste wedstrijd van het seizoen liet hij zich in de handen van de defensive end van de New York Giants vallen.

T.J. Watt werd vorig seizoen de NFL sack leider met 15 sacks. Zijn broer J.J. Watt naderde het record ook twee keer. In 2012 kwam hij tot 20,5 sacks. In 2015 kwam de broer van T.J. tot 17,5 sacks.

Pittsburgh Steelers heeft nog een moeilijk schema voor de boeg, maar eindigt met een wedstrijd tegen Baltimore, juist de ploeg waar tegen T.J. Watt gisteren 3,5 sacks wist te noteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *