Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Meerdere franchises in NFL Germany?

De NFL Germany gaat er komen. Het hoofdkantoor in New York heeft namelijk een managing director aangesteld bij onze Oosterburen. Alexander Steinforth gaat de lijnen uitzetten in een nader te bepalen Duitse stad. Het is vooral zijn LinkedIn-tekst die opzien baart.

Steinforth laat hierbij zijn functie binnen het Duitse Sportmarketingbureau achter zich, aldus de NFL. Steinforth werkte voor zijn Olympische periode ook voor Premier League club Manchester United en het Duitse Fortuna Düsseldorf. “Ik verlaat weliswaar een fantastische organisatie,” zo liet Steinforth op LinkedIn weten, “, maar ik kan mij geen betere stap wensen, dan aansluiten bij de NFL. Als Managing Director krijg ik het privilege om de grootste sportbond ter wereld te vertegenwoordigen in de #1 groeimarkt — met reguliere wedstrijden op het programma, een kantoor te openen en meerdere franchises te activeren.”

Eerder al brak de NFL met de oude hierarchie. Toen Alistair Kirkwood de National Football League verliet als Managing Director NFL UK stelde de footballbond Brett Gosper aan. Zijn functietitel was echter NFL Head of Europe en UK, wat al min of meer impliceerde dat er veranderingen aan zaten te komen.

Gosper gaf in oktober nog aan dat een aankondiging over de expansie van de NFL in de Duitse markt rond de Super Bowl zou worden aangekondigd. Volgens ingewijden gaat het om een aankondiging van de Duitse stad waar de regular season game plaatsvindt, alsmede een datum.

Door de aanstelling van Steinforth denken veel fanaten dat de wedstrijd wordt toebedeeld aan Düsseldorf. De laatste quote uit zijn LinkedIn-bericht zet tot denken. De nieuwbakken Managing Director heeft het daar over meerdere franchises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *