Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Play-Offs nog steeds mistig na dinsdagnacht

De Philadelphia Eagles en de Los Angeles Rams wonnen dinsdagnacht hun duels tegen respectievelijk Washington Redskins en Seattle Seahawks. Daarmee is het play-offs plaatje echter niet meer helder geworden. Drie weken voor het competitie-einde is pas een team een zekerheidje in het naseizoen: Green Bay Packers. De ploeg uit Wisconsin mag bij de huidige stand op de ranglijst de eerste ronde van de play-offs vrijnemen.

Vijf teams zijn mathematisch uitgeschakeld voor het mini-toernooi om de prijzen: Detroit Lions, Jacksonville Jaguars, Houston Texans en New York Jets waren dat al. Afgelopen zondag kwam daar Chicago Bears bij.

NFC
In de NFC lijken, naast Green Bay Packers, alleen Dallas Cowboys en Tampa Bay Buccaneers verzekerd van thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs. Beide ploegen hebben met nog drie wedstrijden te gaan een voorsprong van drie wedstrijden op de nummer twee in de divisie. In de NFC West spelen de Arizona Cardinals en de Los Angeles Rams nog om het thuisvoordeel in de eerste ronde. In die divisie heeft zelfs San Francisco 49ers nog een mathematische kans (2%!) op de divisiewinst.

In de NFC is het verder dringen geblazen om de laatste play-offs plekjes. De nummer 6 en 7 spot worden momenteel ingenomen door San Francisco en Minnesota Vikings, maar daar achter is een wachtlijst ontstaan. Philadelphia Eagles, New Orleans Saints, Washington Football Team en Atlanta Falcons willen het feest ook graag mee maken. Carolina, Seattle en New York Giants hebben een groot wonder nodig, maar zijn nog niet officieel uit de running.

AFC
De AFC is mogelijkerwijs nog competitiever. Kansas City Chiefs (10-4) heeft de beste papieren om de eerste ronde van de play-offs vrijaf te nemen en thuisvoordeel te claimen, maar is nog helemaal niet verzekerd van de divisiewinst. Los Angeles Chargers kan de ploeg nog inhalen.

Ook de andere drie divisies zijn nog niet beslist: New England Patriots bezet momenteel de top spot in de AFC East, maar kan die troon pas definitief zondag bestijgen met een overwinning op de Buffalo Bills. In de AFC North speelt iedereen de laatste drie weken onderling tegen elkaar en is het ei over de divisiekroon zeker nog niet gelegd. En in de AFC South is Indianapolis Colts bezig met een inhaalslag (8-6) over het wegglijdende Tennessee Titans (9-5). Tennessee speelt donderdagnacht tegen San Francisco en voor beide ploegen staat er dus wel degelijk iets op het spel.

Komende speelronde:
Het duel tussen Tennessee Titans en San Francisco trapt week 15 donderdagnacht af. Tennessee heeft een overwinning hard nodig, na drie verliespartijen in de laatste vijf pogingen. Directe belager Indianapolis Colts weet zaterdagnacht precies wat het moet doen om Tennessee nog bij te halen: winnen van Arizona Cardinals. Als Indianapolis dat lukt, dan ontstaat er vanzelf weer een bijzondere ontknoping in de NFC West. Los Angeles Rams kan bij een Arizona-verlies immers de divisieleiding overnemen met een overwinning tegen de Minnesota Vikings, die zelf nog verwikkeld zijn in een strijd op leven en dood. Een Vikings-verlies betekent immers rechtstreekse uitschakeling.

Andere fantastische wedstrijden om dit kerstweekend te kijken:

Buffalo Bills @ New England Patriots: Patriots kunnen de AFC East claimen, terwijl dat er lange tijd niet naar uitzag

Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals: de winnaar van dit duel zet een dappere stap richting de play-offs

Denver Broncos @ Las Vegas Raiders: met beide teams op 7-7 is dit een must-win voor play-offs kansen, zeker in combinatie met Los Angeles Chargers. Dat team heeft veel COVID-gevallen, maar speelt tegen Houston Texans.

Miami Dolphins @ New Orleans Saints: ook deze ploegen staan beide op 7-7 en hebben hulp nodig om de play-offs te halen. Een overwinning is daarbij een must. Vergeet ook niet: Miami heeft zes potjes op rij gewonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *