Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

NFL Mock Draft 25-32: met Oostenrijker Bernhard Raimann?

In het laatste deel van de allereerste Mock Draft voor april 2022 kijken we naar het staartje van de eerste ronde. Alle teams bij de laatste acht spots hebben een Play-Off plek weten te bemachtigen. Uit de draft analyse blijkt zelfs dat er wel eens een Europeaan in de eerste ronde gekozen kan worden. Lees snel verder!

Auteur: Robbert Jan Drost, Area Scout, ALL22 Global Scouting Network

25. Cincinnati Bengals

Needs:

 1. Offensive Tackle
 2. Interior Offensive Line
 3. Cornerback
 4. Interior Defensive Line
 5. Safety

Targets

 1. Ahmad Gardner, CB, Cincinnati
 2. Nicolas Petit-Frere, OT, Ohio State
 3. Bernhard Raimann, OT, Central Michigan
 4. Roger McCreary, CB, Auburn
 5. Jordan Davis, IDL, Georgia

Pick: Ahmad Gardner, CB, Cincinnati

Kleine shoutout naar free agency aanwinst Chidobe Awuzie. Hij lijkt een schot in de roos voor de Bengals dit seizoen. Dit is het perfecte moment om proberen een lockdown cornerback duo neer te zetten in Cincinnati. De Bengals hoeven daarvoor niet eens buiten hun eigen stad te kijken aangezien Cincinnati Bearcats cornerback Ahmad ‘’Sauce’’ Gardner nog beschikbaar is. Gardner hij geen enkele touchdown opgegeven in Man Coverage. Hij is een lange atletische competitieve cornerback die het best in een Press Man of Zone Coverage scheme past. Wel is er ruimte voor verbetering als tackler waar hij drag-down tackling tendencies laat zien. 

26. Tennessee Titans

Needs:

 1. Linebacker
 2. Offensive Tackle
 3. Wide Receiver
 4. Tight End
 5. Cornerback

Targets

 1. Nakobe Dean, LB, Georgia
 2. Nicholas Petit-Frere, OT, Ohio State
 3. Bernhard Raimann, OT, Central Michigan
 4. Daniel Faalele, OT, Minnesota
 5. Treylon Burks, WR, Arkansas

Pick: Nakobe Dean, LB, Georgia

De Titans hebben een matige linebacker unit. Dit aangezien voormalig first round pick Rashaan Evans de verwachtingen nog niet waar heeft weten te maken. Bovendien is Jayon Brown een free agent na dit seizoen. Nakobe Dean is misschien undersized maar brengt sideline-to-sideline range door zijn elite snelheid en vlugge read/react. Hij is uitstekend in zowel Zone en Man Coverage en een gevaarlijke Gap penetrating blitzer door zijn explosiviteit en burst. Mijn grootste vraagteken is hoe zijn gebrek aan size en speelkracht invloed heeft op zijn stack/shed quickness als run defender. We zien dit seizoen dat voormalig 1st round linebacker Jamin Davis dit probleem heeft. 

27. Arizona Cardinals 

Needs:

 1. Cornerback
 2. Interior Defensive Line
 3. Edge Rusher
 4. Running Back
 5. Tight End

Targets

 1. Jordan Davis, IDL, Georgia
 2. Roger McCreary, CB, Auburn
 3. Kairr Elam, CB, Florida
 4. Jermaine Johnson, DE, Florida State
 5. Drake Jackson, DE, USC

Pick: Jordan Davis, IDL, Georgia

Georgia nose tackle Jordan Davis is nog beschikbaar aan het eind van de eerste ronde. Dit komt deels omdat hij een eigenlijk een two-down defensive lineman is. Maar hij is een perfecte scheme fit as 2-gapping nose tackle in de 3-4 defense van Vance Joseph. Bovendien is huidige nose tackle Corey Peters een free agent na dit seizoen. Davis is een ‘’absolut unit’’ met zijn 1.98 en 154 kg. Combineer dat met elite level speelkracht en je de perfecte run defender die meerdere Gaps kan vullen. Bovendien kan hij met zijn speelkracht als bullrusher interior offensive lineman met gemak in de schoot van de quarterback duwen. 

28. Tampa Bay Buccaneers

Needs:

 1. Interior Defensive Line
 2. Cornerback
 3. Wide Receiver
 4. Interior Offensive Line
 5. Running Back

Targets

 1. Roger McCreary, CB, Auburn
 2. Kairr Elam, CB, FLorida
 3. Devonta Wyatt, IDL, Georgia
 4. Darian Kinnard, IOL, Kentucky
 5. Jahan Dotson, WR, Penn State

Pick: Roger McCreary, CB, Auburn

Dit is bijna poëtisch, een Auburn cornerback die een andere Auburn cornerback vervangt. Huidige starter Carlton Davis is na dit seizoen een free agent en het lijkt me sterk dat de Buccaneers de cap space hebben om Davis een forse contractverlenging te geven. Gelukkig hebben ze in Roger McCreary een prima vervanger in huis die veelzijdig is in Man en Zone Coverage door goede snelheid en route recognition. Bovendien is hij een betrouwbare tackler. Mijn grootste minpunt is dat hij op de ‘’top of the route’’ af en toe te ‘’grabby’’ is. 

29. New England Patriots

Needs:

 1. Wide Receiver
 2. Cornerback
 3. Edge Rusher
 4. Interior Defensive Line
 5. Safety

Targets

 1. Treylon Burks, WR, Arkansas
 2. Jahan Dotson, WR, Penn State
 3. Kairr Elam, CB, Florida
 4. David Bell, WR, Purdue
 5. George Pickens, WR, Georgia

Pick: Treylon Burks, WR, Arkansas

De Lions hebben by far de slechtste wide receiver room, maar die van de Patriots is ook vrij ‘’underwhelming’’. Het wordt tijd dat Mac Jones wordt voorzien van fatsoenlijke wapens en dat de Patriots een keer een fatsoenlijke receiver in de eerste ronde draften. Treylon Burks past in dit plaatje. Hij weet zijn size, lichaam positionering en physicality uitstekend te gebruiken om cornerbacks te domineren op contested catches. Bovendien brengt hij YAC vermogen door zijn speelkracht, size en physicality. Klinkt als de perfecte receiver voor Mac Jones in de Patriots offense als je het mij vraagt. 

30. Dallas Cowboys

Needs:

 1. Interior Offensive Line
 2. Edge Rusher
 3. Safety
 4. Cornerback
 5. Wide Receiver

Targets

 1. Kaiir Elam, CB, Florida
 2. Jaquan Brisker, SAF, Penn State
 3. Drake Jackson, DE, USC
 4. Jermaine Johnson, DE, Florida State
 5. Devonta Wyatt, IDL, Georgia

Pick: Kaiir Elam, CB, Florida

Nog meer versterking voor een uitstekende Dallas defense. Kairr Elam brengt meer talent en depth in de Cowboys cornerback room. Hij kan een jong en talentvol cornerback duo vormen met ballhawk Trevon Diggs. Bovendien is hij een uitstekende fit in de Dan Quinn Dallas defense. Dit aangezien hij het best is in Press Man of Zone Coverage scheme en in een defense dat gebruik maakt van zijn atletisch vermogen, lengte, physicality en ball skills. Wel is er ruimte voor verbetering als tackler, dit zien we wel vaker bij Florida cornerbacks … Het ontbreekt aan consistentie als wrap-up tackler. 

31. Kansas City Chiefs

Needs:

 1. Wide Receiver
 2. Cornerback
 3. Defensive End
 4. Safety 
 5. Linebacker

Targets

 1. Jaquan Brisker, SAF, Penn State
 2. Daxton Hill, SAF, Michigan
 3. Jahan Dotson, WR, Penn State
 4. Drake Jackson, DE, USC
 5. Cameron Thomas, DE, San Diego State

Pick: Jaquan Brisker, SAF, Penn State

Een first-round safety is misschien niet de meest sexy pick voor de Chiefs, maar Tyrann Mathieu is een free agent na dit seizoen. Mathieu zijn marktwaarde licht op dit moment rond de 15 miljoen per jaar. Jaquan Brisker de safety van Penn State is een stuk goedkoper alternatief. Hij is erg veelzijdig en kan als free safety, strong safety en slot cornerback spelen. Bovendien is hij een agressieve hard hitting tackler als run defender Al met al iemand die perfect de rol van ‘’The Honey Badger’’ kan overnemen volgend seizoen. 

32. Green Bay Packers

Needs:

 1. Wide Receiver
 2. Offensive Tackle
 3. Interior Offensive Line
 4. Interior Defensive Line
 5. Edge Rusher

Targets

 1. Bernhard Raimann, OT, Central Michigan
 2. Nicholas Petit-Frere, OT, Ohio State
 3. Darian Kinnard, IOL, Kentucky
 4. Jahan Dotson, WR, Penn State
 5. David Bell, WR, Purdue

Pick: Bernhard Raimann, OT, Central Michigan

Als de Packers eind April de laatste pick van de NFL Draft hebben dan kunnen we er logischerwijs vanuit gaan dat Aaron Rodgers zijn tweede Super Bowl heeft gewonnen. De grote vraag is dan, blijft hij in Green Bay? Een ding is zeker, wie de quarterback ook is in 2022, er is versterking op de offensive line nodig. Oostenrijker Bernhard Raimann is met een wat extra ontwikkeling en ervaring een gegarandeerde upgrade ten opzichte van huidige right tackle Billy Turner. Raimann begon met football tijdens een ‘’exchange program’’ waar hij eerst receiver en tight end speelde. Uiteindelijk maakte hij de transitie naar offensive tackle bij Central Michigan. Hij beschikt over de size (2 m & 138 kg) en atletisch vermogen met zijn quickness en lateral agility om edge rushers te spiegelen. Desondanks beperkte ervaring heeft hij het atletische profiel, movement skills en football savvy om een starting tackle in de NFL te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *