Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL dokter: “Asymptomatisch is niet besmettelijk”

Een vooraanstaande dokter van het medische team van de NFL heeft verklaard dat asymptomatische spelers niet besmettelijk zijn, of in ieder geval niet zorgen voor de grote toename van het aantal COVID-gevallen in de National Football League. Allen Sills lijkt hiermee de footballbond een vrijbriefje te geven om uit de crisis te komen. De NFL kan zomaar de eerste sportbond worden, waar asymptomatisch positief geteste spelers gewoon het veld op mogen.

“Onze data is consistent,” zegt Sills. “Als we over het hele seizoen kijken waar de besmettingen vandaan komen, dan is dat vanwege de mensen die symptomen hebben. Met symptomen ben je besmettelijk, daar moeten we op sturen.”

Uit data van Sills blijkt dat 87% van alle COVID-gevallen haar oorsprong vindt buiten de teamfaciliteiten.

Sills heeft aangegeven dat de NFL haar nieuwe richtlijnen hier op baseert, alhoewel de bevindingen regelrecht tegen de haren in strijken van het US Centers for Disease Control and Prevention. Dit instituut verklaarde afgelopen januari nog dat overdracht van asympomatische individuen voor meer dan de helft van alle besmettingen zorgt.

Sinds zaterdag neemt de NFL minder tests af bij spelers die gevaccineerd zijn en asymptomatisch. De reden: als je test, dan krijg je positieve gevallen. En in het geval van de NFL betekende dit dat er vorige week een kleine honderd atleten niet het veld op mochten in het heetst van de strijd. “De NFL gaat een manier vinden om er voor te zorgen dat asymptomatische spelers kunnen spelen,” geeft Hall of Fame quarterback Steve Young aan. “Dit is de oplossing van de NFL.”

Een aantal teams moet het in de belangrijke competitieweek zonder hun startende quarterback doen. New Orleans quarterback Taysom Hill en zijn backup Trevor Siemian zijn verslagen door het coronavirus, waardoor de Saints het moeten doen met rookie Ian Book in de wedstrijd tegen Miami Dolphins. Beide teams zijn 7-7 en vechten om een plek in de play-offs. Running back Alvin Kamara is zondag de back-up en dat zorgde op de afsluitende persconferentie voor hilariteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *