Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Byron Leftwich vlucht na Jacksonville Jaguars verband

Byron Leftwich is afgelopen week bij een persconferentie van Tampa Bay Buccaneers weggelopen, toen hem de vraag gesteld werd of hij in de belangstelling staat van de Jacksonville Jaguars. Terwijl hij de deur uitliep, riep de offensive coordinator van de Buccaneers het journaille na dat hij liever even de focus had op de eerstvolgende wedstrijd van zijn team.

Dat Leftwich in verband wordt gebracht met de rol van hoofdcoach in Jacksonville is niet vreemd. Bij het team uit Florida vierde Leftwich als quarterback zijn grootste successen. Hij volgde Mark Brunell op en speelde vier seizoenen voor de formatie. Daarin gooide hij 51 touchdown passes.

Jacksonville stuurde anderhalve week geleden hoofdcoach Urban Meyer de laan uit. De positie is ad-interim opgelost met Darrell Bevell, die vorig seizoen een soortgelijke klus moest klaren bij Detroit Lions.

Als offensive coordinator doet Leftwich hij het in Tampa Bay naar behoren, inclusief een Super Bowl overwinning vorig seizoen met de legendarische quarterback Tom Brady aan het roer. Er is echter een reden dat Leftwich zich deze week liever even concentreerde op het aanstaande treffen met Carolina Panthers. Tampa Bay kreeg vorig week een shutout te verwerken tegen New Orleans Saints en verloor hierbij drie sleutelspelers: wide receivers Chris Godwin en Mike Evans en running back Leonard Fournette. Het team haalde onlangs running back Le’Veon Bell uit de mottenballen om laatstgenoemde te vervangen.

Zonder de aanvallende sterren, maar met quarterback Brady, kan Leftwich laten zien dat hij uit het juiste hout is gesneden.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *