Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Video: Washington Football Team onderling op de vuist

Washington Football Team was vannacht een gewillig slachtoffer van Dallas Cowboys. De Cowboys scoorden in de eerste helft 42 punten op weg naar een 56-14 overwinning. De 42 punten in de eerste helft betekende een evenaring van een teamrecord uit 1969. Door de overwinning kroonde Dallas zich als divisiekampioen.

Dallas Cowboys quarterback Dak Prescott vaarde er gisteravond wel bij. Hij werd de eerste quarterback in de geschiedenis van de National Football League die in een individuele wedstrijd een wide receiver, een running back, een tight end en een offensive lineman wist te vinden voor een touchdown pass. Prescott eindigde de avond met 28 rake ballen in 39 pogingen voor 330 yards en vier touchdown passes. De quarterback gooide geen onderschepping en onderstreepte hiermee het succes dat hij altijd tegen aartsrivaal Washington heeft. Prescott won negen van de tien ontmoetingen de afgelopen jaren.

Niet voor niets waren de irritaties bij Washington Football Team zichtbaar. Defensive linemen Jonathan Allen en Daron Payne raakten aan de zijlijn zelfs slaag met elkaar.

Hoofdcoach Ron Rivera was na de wedstrijd niet op de hoogte van het incident, dat door de camera’s werd vastgelegd. Rivera gaf -nadat hij er met beide spelers over had gesproken- aan dat er geen straf uitgedeeld wordt aan de betrokkenen.

Allen en Payne kennen elkaar al jaren, ze speelden samen bij Alabama en zijn nu al vier seizoenen teamgenoten bij Washington. Rivera zag het dan ook in dat licht: “Het is helemaal goed tussen die twee. Hebben jullie broers? Die vechten nu eenmaal onderling.”

Volgens Rivera is het geen ‘rocket science’ waarom de twee met elkaar op de vuist gingen, aangezien er veel op het spel stond voor Washington.

Washington heeft na de nederlaag een 6-9 record. Gek gek genoeg betekent dit dat de ploeg nog niet uitgeschakeld is voor de play-offs. Dat ze echter iets aan de moraal moeten doen, lijkt ons na deze woedeuitbarsting evident.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *