Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Miami Dolphins sneakt de Play-Offs binnen

De Miami Dolphins staan na een 20-3 zege op New Orleans Saints opeens op een Play-Offs plek. Dat betekent een wonderbaarlijke transformatie van het team dat het seizoen met een 1-7 record aan het seizoen begon. Miami heeft nu zeven wedstrijden op rij gewonnen.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een team zowel zeven wedstrijden op rij verliest, alsmede zeven wedstrijden op rij wint. Criticasters zeggen dat de Dolphins een schandalig makkelijk schema toebedeeld heeft gekregen met confrontaties tegen de Jets (2x), Panthers, Jaguars, Giants, Saints en Texans. De moeilijkheidsgraad gaat de komende twee weken echter omhoog. Dolphins sluit het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Tennessee en een thuiswedstrijd tegen New England Patriots.

Wide receiver Jaylen Waddle is in ieder geval een hoogtepunt. De wide receiver, die via een trade in de NFL Draft werd verkregen, ving gisteren opnieuw 10 ballen voor 92 yards. Waddle heeft dit seizoen 96 catches en heeft er slechts vijf nodig om het all-time rookie record van Anquan Boldin te verbreken uit 2003. Het Miami Dolphins rookie record voor yards heeft hij in ieder geval al binnen. Waddle heeft er 941, 58 meer dan Chris Chambers in 2001. Het succes van Waddle is voor een groot deel toe te schrijven aan quarterback Tua Tagovailoa. De twee hebben al een rijke geschiedenis samen bij de Universiteit van Alabama.

De Saints maakten het de Dolphins gisteren ook niet heel moeilijk. Dat moet gezegd.

Het inzetten van rookie quarterback Ian Book was geen onverdeeld succes. Met de eerste pass van de avond leek het boek snel gesloten: dat werd een pick six die Miami op voorsprong bracht. Hierna bracht Book vooral veel tijd door op de grond. De rookie werd acht keer gesacked en moest lijdzaam toezien hoe de Saints voor het eerst sinds 2005 niet wisten te converteren op third down (0 uit 12).

Door de overwinning van de Dolphins hebben de San Francisco 49ers en de Philadelphia Eagles het Play-Offs lot opeens weer in eigen hand. Er was tot voor gisteren een mathematische kans dat de Saints samen met 49ers en Eagles in een three-way tie terecht zouden komen met een 10-7 record. De Saints waren in dat geval de gelukkige Play-Offs kandidaat geworden.

Foto: Pro Shots / Action Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *