Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Week 17 speelt voor 7x play-offs en 2x thuisvoordeel

Nog nooit waren zoveel ploegen nog in de race voor play-offs-tickets. Komende zondag kunnen er zowaar 7 van de 8 resterende plekken in de play-offs worden verdiend. Ook thuisvoordeel met een vrij weekeinde kan vallen. Welke velden zijn het meest interessant?

De grootste klapper met het minste rekenwerk kan gemaakt worden tijdens de wedstrijden die starten om 19:00 uur Nederlandse tijd. Drie ploegen kunnen met winst het lot zelf bepalen. De Titans hebben zelfs aan een gelijkspel genoeg tegen de Dolphins. Winst zorgt dat ze ook de divisietitel en dus een thuiswedstrijd veiligstellen. De Colts (tegen de Raiders) zijn ook bij winst zeker van de play-offs. De Bengals pakken bij winst (tegen de Chiefs) de titel in de AFC North. Een gelijkspel bezorgt ze pas een ticket voor de nacompetitie in combinatie met negatief resultaat van concurrenten.

Nog geen AFC East titel deze week
Twee tickets kunnen ook vallen in de AFC East voor zowel de Bills en de Patriots. De divisietitel is niet direct aan de orde. De Bills moeten in ieder geval zelf winnen van Atlanta Falcons en in Baltimore moeten de Ravens verliezen van de Rams. Voor de Patriots is er naast zelf winnen, verlies of een gelijkspel van de Dolphins nodig.

NFC met tie-breakers
Wat we in ieder geval zeker weten, is dat in de AFC volgende week minstens nog gaat spelen voor de zevende en laatste ticket van de play-offs. In de NFC kunnen twee ploegen het play-offs-plaatje wel compleet maken. Zowel de 49ers als de Eagles moeten in ieder geval zelf winnen. In de meeste scenario’s moeten voor allebei ook de Saints verliezen. Voor de ploeg uit Philadelphia is er ook nog verlies nodig van de Vikings. Het kan dus ook zomaar zijn dat de beslissing in de NFC ook pas in week 18 valt.

De analisten van de NFL hebben alle tie-breaker scenario’s natuurlijk al uitgewerkt. Hou deze zondag even bij de hand.

Thuisvoordeel in het verschiet
Twee ploegen kunnen zondag zorgen dat er tot de Super Bowl geen vliegtickets besteld hoeven te worden. De Packers en Chiefs kunnen beide thuisvoordeel pakken. Én natuurlijk een extra weekje vrij. Green Bay moet in ieder geval zelf winnen in de Sunday Night Game tegen de Vikings en hopen dat even daarvoor de Dallas Cowboys thuis verliezen van de Arizona Cardinals.

Ook de Chiefs hebben het niet volledig zelf in de hand. Uiteraard moeten ze zelf winnen. Daarnaast moeten de Titans verliezen. Als dit gebeurt eindigen beide, die ooit de allereerste Super Bowl tegen elkaar speelden, bovenaan in hun conferences.

Ow ja, de Rams kunnen de divisietitel pakken in de NFC West. Zelf moeten ze winnen in Baltimore en de Cardinals verliezen in Dallas.

Vechten voor de laatste kans
Als je het zo opschrijft, klinkt het allemaal zo makkelijk. Maar waarschijnlijk zal er nog wel wat tiebreaker rekenwerk aan te pas komen. En als je de bovenstaande ploegen nog niet interessant vindt om dit weekeinde te volgen. Check dan ook de Broncos tegen de Chargers en de Browns tegen de Steelers. Twee duels waarin vier ploegen vechten voor hun laatste kansen. All to play for!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *