Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Antonio Brown na clowneske walk-out niet meer welkom in Tampa

Wide receiver Antonio Brown hoeft nooit meer terug te keren bij de Tampa Bay Buccaneers, nadat hij zondag tijdens de wedstrijd van zijn team tegen de New York Jets (28-24 W) zich op tamelijk opmerkelijke wijze misdroeg. Tegen het eind van het derde kwart verliet hij namelijk shirtloos het stadion, na een ruzie aan de zijlijn van de Bucs.

Het voorval vond plaats terwijl de offense van aanvalsleider Tom Brady aan een cruciale drive bezig was bij een 10-24 achterstand. Na een ruzie aan de zijlijn, waarbij Brown volgens de meest hardnekkige speculaties zou hebben geweigerd verder te spelen omdat hij te weinig ballen kreeg, deed hij zijn jersey en shoulder pads uit, en gooide zijn ondershirt en handschoen de tribunes op.

Onder andere collega-receiver Mike Evans probeerde hem daarbij nog te kalmeren, zonder enig resultaat. Vervolgens rende Brown dwars door de endzone – terwijl de teams op het veld stonden en zich klaarmaakten voor de volgende snap bij 3rd down – en vertrok hij naar de kleedkamer, om nog tijdens het duel MetLife Stadium definitief te verlaten.

Deze vertoning vormt het volgende incident op de lange lijst controverses die inmiddels aan Antonio Brown kleeft. In 2018 raakte de receiver, toen nog speler van de Pittsburgh Steelers, voor het eerst in opspraak, nadat hij op een haar na een kind om het leven bracht door meubels uit het raam van een appartement op de 14de verdieping te gooien.

Begin 2020 raakte AB opnieuw in justitiële problemen, na een aanval op een verhuiswagenchauffeur. Hij en zijn personal trainer werden gearresteerd, en Brown werd veroordeeld tot onder meer een 100-urige taakstrag en een verplichte 13 weken durende anti-aggressiviteitstraining. Tussendoor werd hij ook nog eens door meerdere vrouwen aangeklaagd voor onder meer verkrachting en ander seksueel wangedrag.

Dit seizoen miste Brown ook al wedstrijden omdat hij had gesjoemeld met zijn vaccinatiestatus. Die bleek, net als bij twee andere Bucs, vervalsd. Het kostte de wide-out drie onbetaalde duels schorsing.

Met de nieuwe wanvertoning van dit weekend was de maat definitief vol voor de Tampa Bay Buccaneers, die hem meteen na het duel letterlijk en figuurlijk op straat zetten. Daarmee lijkt de carrière van Antonio Brown – in 2014 nog league leader in receptions en receiving yards – met een doffe klap ten einde te komen, want het lijkt onwaarschijnlijk dat iemand zijn vingers hier nog aan wil branden.

Antonio Brown werd in 2010 in de zesde ronde gedraft door de Pittsburgh Steelers. Daar kende hij negen relatief succesvolle seizoenen, maar werd hij na intern gedoe naar de Oakland Raiders getrade. Na meerdere kleine incidenten werd hij echter al gereleased voor de start van het seizoen. De New England Patriots gaven hem dat seizoen nog een kans, maar hij werd ook daar al snel gecut. Vorig jaar was hij onderdeel van het Super Bowl-winnende team van de Bucs, maar een tweede ring zal er dus niet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *