Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

College-carrière Thomas Odukoya wordt bekroond: uitverkiezing all-star Hula Bowl

De Nederlandse tight end Thomas Odukoya krijgt aan het eind van zijn laatste seizoen in het college-football een mooie eer. De Almeerder mag zich namelijk gaan opmaken voor de Hula Bowl, een zogenaamde all-star bowl met een selectie van spelers die volgens de selectiecommissie kans maken op een profcarrière.

Odukoya speelde de laatste jaren bij de Eastern Michigan – kortweg EMU – Eagles en viel vooral als blocker op. Daarnaast scoorde hij dit seizoen twee touchdowns voor EMU, dat na afloop van het reguliere seizoen met een 7-5 record eindigde. In de eigen Mid-American Conference kwam het tot 4-4.

Eastern Michigan mocht zich daardoor opmaken voor een bowl game, en reisde uiteindelijk af naar Mobile, Alabama voor de LendingTree Bowl. Tegenstander Liberty (independent) bleek daarin wel een maatje te groot voor de Eagles – die slechts vijf seniors in de startende line-up hadden, waaronder Odukoya – en de wedstrijd ging met 20-56 verloren.

De Hula Bowl, die normaal in Hawaii plaatsvindt, wordt dit jaar in Orlando, Florida afgewerkt in verband met werkzaamheden aan het stadion in Aloha. Op zaterdag 15 januari komt Odukoya samen met 109 andere prospects in actie, voor het oog van vermoedelijk vele scouts uit de NFL, maar ook de CFL en nieuwe leagues als de XFL en USFL.

Nadien zal de Nederlander zich naar alle waarschijnlijkheid gaan melden voor de NFL Draft in Las Vegas van komend april. Hoewel Odukoya zeker niet op alle lijstjes met draft prospects terug te vinden is, wordt hij hier en daar toch getipt als mogelijke pick. Er breekt dus zonder meer een spannende tijd aan – voor Odukoya, en voor het Nederlandse football.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *