Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ja’Marr Chase en Joe Burrow heetste tandem in NFL

Dat wide receiver Ja’Marr Chase en quarterback Joe Burrow een klik hebben, weet nu ook de defense van Kansas City Chiefs. De twee spelers, die op college niveau bij LSU Tigers al samenspeelden, hebben ook in de NFL elkaar gevonden. Door een onwaarschijnlijke 34-31 overwinning is Cincinnati Bengals nu divisiewinnaar van de AFC North en het meest explosieve team in de National Football League.

Held van de dag was wide receiver Ja’Marr Chase, die met 264 receiving yards meer yards verzamelde dan dat Patrick Mahomes gooide (259). Chase verbrak met die prestatie in zestien wedstrijden het oude rookie receiving records voor yards, dat vorig jaar nog werd aangescherpt door Minnesota Vikings wide receiver Justin Jefferson. Chase heeft met nog een wedstrijd te gaan nu 1.429 yards. Hij staat op het punt om het Bengals clubrecord te verbreken dat in 2007 door Chad Johnson werd gevestigd (1.440).

Chase werd drie keer in de endzone gevonden zondag en komt voor het seizoen nu op 13.

De superdag van Ja’Marr Chase komt grotendeels op het conto van quarterback Joe Burrow. Voor de tweede week op rij gooide de quarterback meer dan 400 yards en 4 touchdowns zonder onderscheppingen. Hij is hiermee de vijfde quarterback in de geschiedenis van de NFL die dit in back-to-back wedstrijden doet. Het brengt zijn totaal voor deze twee wedstrijden op 67-voor-85 passes voor 971 yards en acht touchdowns.

Burrow is zo in het jaar na zijn heftige blessure op recordjacht. Dit seizoen heeft hij nu in totaal voor 4.611 yards en 34 passing touchdowns gegooid. Dat zijn allebei verbeteringen van records van quarterback Andy Dalton.

De Cincinnati Bengals sluiten volgende week het reguliere seizoen af met een wedstrijd tegen divisierivaal Cleveland Browns. Cleveland speelt zonder quarterback Baker Mayfield, of Cincinnati nogmaals de sterren het veld in stuurt is onduidelijk. Voor de Bengals staat er sportief niets meer op het spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *