Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

WFT onthult op 2 februari nieuwe naam: wordt het Admirals, Hogs of toch iets anders?

Het Washington Football Team is er eindelijk aan toe: een nieuwe naam. Anderhalf jaar nadat de naam Washington Redskins vanwege het racistische karakter ervan werd vervangen door de huidige placeholder, wordt 2 februari de dag waarop er een definitieve nieuwe titel wordt onthuld.

Bij het Football Team zijn ze er al uit, maar naar buiten toe worden de rijen vooralsnog goed gesloten gehouden. Het is voor fans daarom volop speculeren geblazen over de mogelijkheden. Met één van de hardnekkigste geruchten rekende WFT inmiddels af: Washington’s NFL-franchise gaat níet de ‘Red Wolves’ of een spellingsvariant daarop heten.

De volgende veelgenoemde naam is ‘Admirals’. Een fan ontdekte namelijk dat de website www.washingtonadmirals.com doorlinkt naar de huidige webpagina van het Washington Football Team. Een hint? Ja, mogelijk, hoewel het webadres mijlen ver weg in Georgia geregistreerd werd. Voor Nederlandse fans zou deze teamnaam waarschijnlijk vooral herinneringen oproepen aan de Amsterdam Admirals, de succesvolle NFL Europe-franchise van weleer.

Een andere naam die als kanshebber gezien mag worden, is ‘Hogs’, of eventueel ‘Red Hogs’. Dat zou een mooie historische referentie zijn aan de machtige offensive line uit de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw, die quarterbacks als Joe Theismann en Mark Rypien en running backs als John Riggins en Earnest Byner in staat stelde om ongehinderd te werk te gaan. Russ Grimm, als guard elf jaar lang onderdeel van deze o-line, trad inmiddels al toe tot de Pro Football Hall of Fame.

De Redskins wonnen in die periode alledrie hun Super Bowls. Het gerucht over deze naam wordt kracht bijgezet omdat al bekend is dat op het shirt drie sterren terugkomen. Die zouden dan weer kunnen terugslaan op de Hogs-era, als referentie naar die kampioenschappen. Ook het onthullen van de nieuwe naam en huisstijl op 2 februari – Groundhog Day – wordt door velen gezien als een duidelijke hint.

Andere opties die tot op het laatste moment kans zouden hebben gemaakt, zijn Commanders, Armada, Brigade, Sentinels, Defenders en het behouden van het huidige ‘Washington Football Team’. Over een maandje weten we het – maar welke naam heeft jouw voorkeur?

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *